AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kulak kalibi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kulak kalıbı ne işe yarar?​

İşitme cihazından kaynaklanan bazı rahatsızlıkları kulak kalıbı sayesinde çözebilirsiniz. Örneğin kulak kalıpları işitme cihazınızın ıslık sesi çıkarmasına engel olur. Kişiye özel kulak izi alınarak kulak kalıbı çıkarmanın gerekliliği hem ses düzeyi açısından hem de psikolojik sebepler dolayısıyla önemlidir.

Kulak kalibi nedir?​

Kulak kalıbı, işitme cihazı tarafından yükseltilen sesleri kulak kanalı yolu ile kulak zarına ileten bir araçtır. Uygulama şekli ve çeşitlerine göre kulak kalıbının çeşitli fonksiyonları vardır.
Kulak kalıbı nasıl alınır?
Kalıp alınması aşamasında; Odyometristler tarafından, kulağa özel bir macun sıkılarak kulağın izi alınmaktadır. Parmak izi gibi her insanın kulak izi de birbirinden farklıdır. Daha sonra bu macun özel silikon malzemeye dönüştürülmektedir. Kulak kalıbı mutlaka bir Odyometrist veya Odyolog tarafından alınmalıdır.

Kulak kalıbı neden alınır?​

Kulak kalıbında ventilasyon nedir?​

İşitme cihazı tarafından amplifiye edilmiş olan sesler kulak kalıbı yardımı ile dış kulak yolu ve zara iletilir. Ventilasyon ise kulak kalıbı üzerine kulak kanalı boyunca delik açılmasına verilen addır.
Kulak kalıbı temizliği nasıl yapılır?
Kulak içi işitme cihazları için, işitme cihazlarının yüzeyini temizlemek için her türlü ıslak mendil kullanılabilir. Temizleme talimatları EduMic ve ConnectClip için de geçerlidir. Islak mendillere bir alternatif de sert bükülmüş pamuklu bir bez üzerinde yumuşak bir sabun çözeltisi ile temizlemektir.
Oklüzyon Etkisi (OE) TANIMI: kulak kanalının kapalı/tıkalı olması nedeni ile kemik yolu iletim mekanizmasında alçak frekanslı ses şiddet seviye algısında artış olmasıdır.
Kulak içi kulaklık filtresi nasıl temizlenir?
Kulak içi kulaklık temizliği için kulaklığın içini etil alkol veya oksijenli su ile nemlendirilen kulak pamuğu veya diş fırçası yardımıyla hafifçe temizlemelisiniz. Bu esnada çubuğu veya fırçayı yeniden nemlendirmeniz gerekebilir. Her parçayı kağıt havlu ile kuruladıktan sonra iyice havalandırarak kurutmayı unutmayın.
 
Geri
Üst