AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kulak burun bogaz uzmani nasil olunur?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
130.839
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kulak burun boğaz uzmanı nasıl olunur?​

Kulak burun boğaz doktoru olmanın ilk koşulu 6 yıllık tıp eğitiminden geçmektir. Sonrasında tıpta uzmanlık sınavı yapılmaktadır. Sınava girip iyi bir derece ile uzmanlık eğitimi almaya hak kazanmak gerekmektedir.

Burun için hangi bölüme gidilir?​

Halk arasında Kulak Burun Boğaz (KBB) olarak bilinen “Otorinolarengoloji” bölümü; baş, boyun, kulak, burun ve boğazda meydana gelen rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi konusunda uzmanlaşan bir sağlık alanıdır.

Kulak burun boğaz doktoru rapor verir mi?​

Kulak burun boğaz doktoru rapor verir mi?
Rapor verir, alır diğer gün okula verirsin. Sorun olmaz. Ancak mutlaka gittiğin günün raporunu almalısın, sonraki günün değil.

Çocuk kulak burun Hangi bölüm?​

Çocuk kulak burun Hangi bölüm?
Pediatrik KBB olarak da tanımlanan çocuk KBB alanı; çocuklarda sinüzit, baş boyun tümörleri, orta kulak iltihabı, geniz eti ve bademcik sorunları, solunum yolu problemleri, soğuk algınlığı gibi hastalıkları tedavi etmektedir. Bu hastalıkların farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır.

Burun muayenesi nasıl yapılır?​

Endoskop yardımı ile burun muayenesi Bu muayene öncesi hastanın ağrı duymaması için burunun bir veya iki tarafına anestetik ilaç emdirilmiş pamuk tamponlar yerleştirilip 2-3 dakika beklenir. Daha sonra endoskopun burun pasajları içinde ilerletilmesi vasıtası ile burun içi muayenesi gerçekleştirilir.

Dahiliye mi kulak burun boğaz mı?​

KBB Uzmanları kulak, burun, boğaz ve bu organlarla ilişkili baş ve boyun yapılarında meydana gelen hastalık ve rahatsızlıkları olan hastaların tıbbi ve cerrahi tedavisini yapmaya yönelik uzmanlık eğitimini almış olan hekimlerdir.

Doktor raporu nasıl alınır?​

Doktor raporu nasıl alınır?
Birkaç günlük rapora ihtiyacı olanlar bu isteklerine doktora rica ederek de ulaşabilirler. Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler.

Çocuk burun tıkanıklığı hangi bölüm bakar?​

Çocuk burun tıkanıklığı hangi bölüm bakar?
Ancak bu hastalıklar sık sık tekrar ediyorsa veya tedaviye rağmen geçmiyorsa ya da uzun sürüyorsa bu çocukların bir KBB Uzmanı tarafından görülmesi gereklidir. Bu durum sık alt solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklar için de geçerlidir.

Bebeklerin kulağına hangi doktor bakar?​

HANGİ DOKTORA GİTMELİYİM? Bebeğinizin kulağı ağrıyorsa hem çocuk hem de KBB uzmanına başvurabilirsiniz. Fakat çok sık kulak problemi oluyorsa veya problem tedaviye cevap vermiyorsa bir kulak burun boğaz(KBB) doktorunun görmesi yerinde olacaktır.
 
Kulak burun boğaz uzmanı olmak için 6 yıllık tıp eğitimini tamamlamak gerekmektedir. Daha sonra uzmanlık sınavına girmek ve iyi bir dereceyle uzmanlık eğitimi almak önemlidir. Bu süreçte "Otorinolarengoloji" yani Halk arasında bilinen adıyla Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümünde uzmanlaşma sağlanmaktadır. Bu alanda başta kulak, burun, boğaz, baş ve boyun üzerindeki rahatsızlıkların teşhisi ve tedavisi gerçekleştirilir.

Çocuklarda görülen kulak burun boğaz problemleri için Pediatrik KBB yani çocuk KBB alanına başvurulabilir. Bu alanda genellikle sinüzit, orta kulak iltihabı, geniz eti ve bademcik sorunları, solunum yolu problemleri gibi çocuklarda sıkça yaşanan sorunlar tedavi edilmektedir.

Burun muayenesi genellikle endoskop yardımıyla gerçekleştirilir. Bu muayene sırasında hastanın ağrı hissetmemesi için burun içine anestetik ilaç emdirilmiş pamuk tamponlar yerleştirilir. Daha sonra endoskop burun pasajlarına ilerletilerek burun içi muayenesi yapılır.

Kulak burun boğaz uzmanları, kulak, burun, boğaz ve bu organlarla ilişkili baş-boyun yapılarındaki hastalıkların tıbbi ve cerrahi tedavisini yapmak üzere uzmanlık eğitimi almış hekimlerdir. Dolayısıyla, bu uzmanlar söz konusu organlarda meydana gelen rahatsızlıkların tedavisinde uzmandırlar.

Çocuklarda sıkça görülen burun tıkanıklığı gibi problemler devam ediyorsa veya tekrarlıyorsa, mutlaka bir KBB uzmanına başvurulması önerilir. Bu durum, özellikle alt solunum yolu enfeksiyonları geçiren çocuklar için de geçerlidir.

Bebeklerde kulak ağrısı şikayeti varsa, çocuk doktoruna başvurmak yanında bir kulak burun boğaz uzmanının görüş alınması da faydalı olabilir. Özellikle kulak problemi sıkça tekrarlıyor veya tedaviye cevap vermiyorsa, KBB uzmanının müdahalesi gerekebilir.
 
Geri
Üst