Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kulak Burun Bogaz Dahiliye mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kulak Burun Boğaz Dahiliye mı?​

KBB Uzmanları kulak, burun, boğaz ve bu organlarla ilişkili baş ve boyun yapılarında meydana gelen hastalık ve rahatsızlıkları olan hastaların tıbbi ve cerrahi tedavisini yapmaya yönelik uzmanlık eğitimini almış olan hekimlerdir.

Kulak Burun Boğaz doktoru guatra bakar mı?​

Kulak Burun Boğaz doktoru guatra bakar mı?
Guatr için dahiliye (iç hastalıkları) bölümüne başvurmak gerekir. Dahiliye uzmanı muayene ettikten sonra, tiroit testleri ve tiroid ultrasonografisi yapıldıktan sonra tanı konar. Guatr hastalığının 3 tedavi yöntemi vardır.

KBB muayenesinde nelere bakılır?​

KBB muayenesinde nelere bakılır?
Kulak-burun-boğaz muayenesi Hastanın şikayeti ne olursa olsun hastanın her iki kulağı, burunu, boğazı, genizi, gırtlağı ve boyunu mutlaka muayene edilir.

Kulak burun boğaz doktoru olmak için kaç yıl okunur?​

(Karar no : 651) 1219 sayılı Kanunun EK-1 sayılı çizelgesinde 4 (dört) yıl olarak belirlenmiş olan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları uzmanlık eğitim süresi 5 (beş) yıla çıkarılmıştır.

Boğaz için hangi doktora gidilir?​

Boğaz için hangi doktora gidilir?
Boğaz ağrısı ile ilgili öncelikle hastalerin Kulak Burun Boğaz (KBB) polikliniklerine başvurulması gerekir.

Türkiyenin en iyi kulak burun boğaz doktoru kimdir?​

Türkiyenin en iyi kulak burun boğaz doktoru kimdir?
En iyi KBB uzmanı Prof. Dr. Nazım Korkut, mesleğinde 32 seneden fala deneyimi olan ve 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan bir doktordur. Prof, 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları eğitimini tamamlamıştır.
Guatr şüphesi için hangi bölüme gidilir?​
Guatr hastalığı şüphesi ile hastaneye gidecek olan kişilerin Dahiliye (iç hastalıkları) bölümüne gitmeleri gerekmektedir. Dahiliye bölümü uzmanlarının muayenesi sonucunda hasta guatrın büyüklüğü ve oluşum sebebine göre hastayı Endokrinoloji bölümüne sevk edebilmektedir.

Guatr Genel Cerrahi bakar mı?​

Guatr Genel Cerrahi bakar mı?
Guatr (tiroid bezi) , meme, yemek borusu (özofagus), mide, ince barsak, kalın barsak, rektum, anüs, fıtıklar, karaciğer, safra kesesi, safra yolları, endoskopik ve laparoskopik cerrahi girişimleri genel cerrahi alanına girmektedir. Fıtık ameliyatı gibi pek çok ameliyat genel cerrahi kapsamına girer.

Otoskop muayenesi nasıl yapılır?​

Otoskop muayenesi nasıl yapılır?
Otoskopik muayenede DKY eğriliğini düzeltecek manevra yapılarak kulak zarı görülebilir. Çıplak gözle veya otoskopla yapılan muayenede, hastanın DKYnun kıkırdak kısmına girebilecek en geniş çaplı spekulum kullanılmalıdır. Hhastanın dış kulak yolunun kıkırdak kısmına girebilecek en geniş çaplı spekulum kullanılır.

Kulak Burun Boğaz asistanlığı kaç yıl?​

ASİSTAN EĞİTİM PROGRAMI Kulak Burun Boğaz uzmanlık dalının kapsamındaki bilgi, beceri ve tutumu kazandırabilmek amacıyla, toplam süresi 5 yıl olan uzmanlık eğitimi verilmektedir.
 
KBB Uzmanları, kulak, burun, boğaz ve bu organlarla ilişkili baş ve boyun yapılarında meydana gelen hastalık ve rahatsızlıkların tıbbi ve cerrahi tedavisini yapmak üzere uzmanlık eğitimi almış hekimlerdir. Örneğin, guatr gibi tiroid hastalıkları için genellikle dahiliye (iç hastalıkları) bölümüne başvurulması önerilmektedir. Dahiliye uzmanı tarafından yapılan muayene sonucunda tiroit testleri ve tiroid ultrasonografisi yapılarak tanı konulur.

Kulak Burun Boğaz (KBB) muayenesinde ise, hastanın her iki kulağı, burunu, boğazı, genzi, gırtlağı ve boyunu detaylı bir şekilde incelenir. Bu muayene sırasında hastanın şikayetleri doğrultusunda ilgili organlar detaylı bir şekilde değerlendirilir.

Kulak Burun Boğaz uzmanı olabilmek için 5 yıl süren bir uzmanlık eğitimi gerekmektedir. Uzmanlık eğitimi alındıktan sonra KBB uzmanı hastaları muayene edebilir ve gerekli tedavileri uygulayabilir.

Guatr hastalığı şüphesi olan kişilerin ise öncelikle dahiliye bölümüne gitmeleri önerilir. Dahiliye uzmanı, guatrın nedenini belirlemek adına gerekli incelemeleri yapar ve hastayı gerekirse endokrinoloji bölümüne sevk edebilir.

Guatr, genel cerrahi alanına giren bir hastalıktır. Tiroid bezi ile ilgili ameliyatlar genel cerrahi uzmanları tarafından yapılmaktadır. Ayrıca, otoskop muayenesi; kulak içindeki yapıları ve kulak zarını detaylı bir şekilde incelemek için kullanılan bir yöntemdir. Otoskop muayenesi sırasında hastanın kulağının içi otoskop ile görüntülenir ve gerekli değerlendirmeler yapılır.

Kulak Burun Boğaz asistanlığı ise toplamda 5 yıl süren bir eğitim programını kapsamaktadır. Bu süre boyunca asistanlara KBB uzmanlık dalındaki bilgi, beceri ve tutum kazandırılarak uzmanlaşmaları sağlanır.
 
Geri
Üst