AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kulak arkasinda cikan sislik neden olur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.880
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kulak arkasinda cikan şişlik neden olur?​

Kulak Arkasında Enfeksiyon Birçok bakteriyel ve viral enfeksiyon boyun ve yüzünüzde ve çevresinde şişmeye neden olabilir. HIV, AIDS, kızamık ve suçiçeği bu şişmelere sebep olabilir.

Kulak memesi bezesi nasıl geçer?​

Delik açmadan dolayı meydana gelen kulak memesi şişliğini indirmek için, kulak memesine soğuk kompres uygulamak gerekir. Kulak deldirdikten sonra uzun süre memedeki şişlik geçmediyse bölge iltihap kapmıştır. Doktora başvurmalısınız. Doktor size antibiyotik yazacaktır.

Kulak arkası iltihabı neden olur?​

Kulak arkası iltihabı neden olur?
Orta kulak iltihabına orta kulaktaki bir bakteri veya virüs neden olur. Bu enfeksiyon genellikle soğuk algınlığı, grip veya alerji gibi başka bir hastalıktan veya tıbbi sorundan kaynaklanır. Enfeksiyon burun kanallarının, boğazın ve östaki tüplerinin tıkanmasına veya şişmesine neden olabilir.

Kulak arkası kisti nasıl geçer?​

Kulak arkası kisti nasıl geçer?
Kulak arkasındaki sivilce çıkması da şişliğe veya beze görünümüne yol açabilir. Tedavisi: Kulak arkasındaki sivilce kaynaklı şişlikler zamanla iyileşebilir. Tedavisi için benzoil peroksidaz veya retinoidler gibi kimyasal maddeler içeren ilaçlar reçete edilebilir. Enfeksiyon kaynaklıysa antibiyotik reçete edilebilir.

Kulakta kitle belirtileri nelerdir?​

KOLESTEATOM BELİRTİLERİ Başlangıçta, etkilenen kulaktan kötü kokulu bir sıvı gelir. Kist büyüdükçe, kulakta rahatsızlığa neden olabilecek bir baskı hissi yaratmaya başlayacaktır. Ayrıca kulağın içinde veya arkasında ağrı hissedebilirsiniz. Büyüyen kistin basıncı, etkilenen kulakta işitme kaybına bile neden olabilir.

Kulak memesinde boncuk gibi şişlik nasıl geçer?​

Kulak memesinde kitle nedir?​

Kulak memesinde kitle nedir?
Kötü huylu tümörler ise daha hızlı büyürler, bunlar sert, ellediğimizde hareket yeteneği az ya da hiç hareket etmeyen kitleler olarak karşımıza çıkabilirler. Bu nedenle kulak memesi çevresinde giderek büyüyen bir kitle fark edildiğinde bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması önerilir.

Kulak apsesi nasıl boşaltılır?​

Kulak apsesi nasıl boşaltılır?
Orta Kulak İltihabı Nasıl Geçer?
- Doktorun tavsiye edeceği basit ağrı kesiciler kullanılabilir.
- Ağrıyı hafifletmek için kulağa sıcak pres uygulanabilir.
- Pamukla kulak akıntıları silinmelidir.
- Kulak temizleme çubuğu veya parmak kesinlikle kulağın içine sokulmamalıdır.
 
Kulak arkasında çıkan şişliklerin farklı nedenleri olabilir ve genellikle enfeksiyonlar, tıkanmış bezler veya sivilce gibi durumlardan kaynaklanabilir. İşte kulak arkasında çıkan şişliklerin olası nedenleri ve tedavileri hakkında detaylı bilgiler:

1. **Kulak Arkasında Enfeksiyon**: Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar kulak arkasında şişliklere neden olabilir. HIV, AIDS, kızamık ve suçiçeği gibi hastalıklar da bu tür şişmelere sebep olabilir. Enfeksiyon durumunda doktora başvurarak uygun tedavi alınması önemlidir.

2. **Kulak Memesi Bezesi**: Delik açmadan dolayı oluşan kulak memesi şişliklerini indirmek için soğuk kompres uygulamak faydalı olabilir. Eğer şişlik uzun süre geçmiyorsa ve iltihaplanma varsa, doktora görünmek önemlidir. Doktor, gerekli durumlarda antibiyotik tedavisi önerebilir.

3. **Kulak Arkası İltihabı**: Orta kulaktaki bakteri veya virüsler nedeniyle ortaya çıkan enfeksiyonlar kulak arkası iltihaplanmasına yol açabilir. Bu durum genellikle grip, soğuk algınlığı veya alerjik reaksiyonlar sonucu gelişebilir. İltihaplanma durumunda doktorun önerdiği tedaviyi uygulamak gerekmektedir.

4. **Kulak Arkası Kisti**: Kulak arkasındaki sivilce veya kistler zamanla iyileşebilir. Kimyasal maddeler içeren ilaçlar veya antibiyotikler doktor tarafından reçete edilebilir. Eğer enfeksiyon kaynaklıysa, uygun tedavi yöntemleri uygulanmalıdır.

5. **Kulakta Kitle Belirtileri**: Kolesteatom belirtileri arasında kötü kokulu sıvı gelmesi, baskı hissi, ağrı ve işitme kaybı yer alabilir. Eğer kulakta kitle belirtileri fark edilirse, bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulması önerilir.

6. **Kulak Memesinde Kitle**: Kulak memesindeki kitlelerin kötü huylu olup olmadığını anlamak için uzman bir doktora başvurmak önemlidir. Sert, hareketsiz ve hızla büyüyen kitlelerin ciddi olabileceği unutulmamalıdır.

7. **Kulak Apsesi**: Kulak apsesi durumunda doktorun önerdiği tedavi yöntemlerini uygulamak önemlidir. Ağrı kesiciler, sıcak pres uygulaması ve kulak temizliği gibi yöntemler apsenin boşaltılmasına yardımcı olabilir.

Kulak ve kulak çevresinde meydana gelen herhangi bir şüpheli durumda mutlaka bir uzmana danışmak ve doğru teşhis ve tedaviyi almak önemlidir.
 
Geri
Üst