AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kukurt ve kirec karisimi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kükürt ve kireç karışımı ne işe yarar?​

Gülleci bulamacı kükürt ile kireç karışımı sonucunda ortaya çıkan bir çözeltidir. Gülleci bulamacının Ph derecesi 10.7’dir. Gülleci bulamacı toprak düzenlemede, zararlı böceklerden ve kurtlardan kurtulmada aynı zamanda bitkileri korumada kullanılır.
Narenciyede gülleci bulamacı ne zaman atılır?
Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında yaprağını döken meyve ağaçlarında uygulanmayla başlanabilir. Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, Ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.
Gülleci bulamacı hangi bitkilerde kullanılır?
Gülleci bulamacı tarımda, yetişkin kayısı hariç, hemen her türlü bitki ve ağaçta koruma maksatlı kullanılabilir.

Gülleci bulamacı kaç litre suya ne kadar?​

aralık ayında, soğuk bölgelerde, kullandığınız karışım için 100 lt suya 3 lt gülleci bulamacı kullanımı tavsiye edilir. Gülleci bulamacı uygulama makinesi olarak da ister sırt motoru, ister traktör arkası ilaç makinenizle uygulama yapabilirsiniz.
Kükürt ve kireç bulamacı nasıl yapılır?
Bir varile , 50 tl su doldurulur sonra kireç 50 tl su ile söndürülür. 50 tl su ilave edilerek yavaş yavaş kükürt dökülerek devamlı karıştırılır. Sonra ateşe konulup kaynatılır. Kaynama sırasında köpürür ve kabarır. Karıştırmaya devam edilir.
Gülleci bulamacı ne zaman atılır?
Gülleci bulamacı uygulama zamanı, Aralık ayında yaprağını döken meyve ağaçlarında uygulanmayla başlanabilir. Başlangıç zamanını bu ayda yaparsanız, ağaçlarınızda hastalıklarla, zararlılarla ve bir nebze de olsa don zararına karşı mücadele de etkili olmaktadır.
Gülleci bulamacı yapımı sırasında çıkan buhar gözleri kör edebilir. Gülleci bulamacı yapılırken kalın su geçirmez eldiven ve asbestos süzecek filtreli maske ve koruma gözlüğü giyilmelidir. Gülleci bulamacı direk deriye temas ederse yakar.
Gülleci bulamacı nasıl uygulanır?
köpüğünü kanserli, hastalıklı ağaçlar de krem olarak kullanabilirsiniz. Güllüce bulamacını süzerek 5 lt su petlerine koyup istediğiniz zaman ilaçlamada kullanabilirsiniz, Meyve bahçemiz eğer daha önceden bakteriyel hastalık taşıyorsa yaprak dökümünden sonra budama öncesinde veya sonrasında güllüce bulamacı 100 lt.
Sebzelere gülleci bulamacı nasıl kullanılır?
Gülleci bulaması nasıl kullanılır Yaz ayı için hazırlamış olduğunuz gülleci bulamacını 100 litre suya 1 litre gülleci bulamacı koyarak kullanıyoruz. NOT: Sebze ürünlerinde 100 litreye 0,75 litre gülleci bulamacı kullanmanız gerekir.

Sebzelere bordo bulamacı uygulanır mı?​

Bordo bulamacı; meyvecilikte, sebzecilikte, bağcılıkta, zeytincilikte, gülcülükte, çiçekçilikte olmak üzere bütün alanlarda mantari hastalıklara karşı kullanılan en etkili ilaçlardandır.
400 lt suya ne kadar bordo bulamacı konur?
İlaçlama pompasına su ilave edilerek 10 litreye tamamlanır. Böylece %1 lik 10 litre ,bordo bulamacı hazırlanmış olur.
Gülleci bulamacı nasıl sulandırılır?
Gülleci Bulamacı Kireç ve kükürt solüsyonu dur. Kireç ve kükürt kaynatılarak kalsiyum polisülfit elde edilir. Su ile %1-2,5 oranında seyreltilip asidik olmayan tüm bileşiklerle kullanılabilir.

Kükürt bulamacı nasıl yapılır?​

Zeytine gülleci bulamacı ne zaman atılır?
Gülleci bulamacı nezaman kullanılır Aralık veya Ocak ayında kullanmamız gerekir. Kış aylarında üreyecek olan mantar hastalıkları ve böcek yuvalanmalarının önüne geçmiş olacağız. Özellikle zeytin için Aralık ayını geçirmeden kullanmak çok faydalı olacaktır.
Bordo bulamacı fazla atılırsa ne olur?
Fakat bitkide ve toprakta ihtiyaçtan fazla bulunması da zararlıdır. İnsanlar bakır sülfatı göz, cilt ve solunum yoluyla bünyelerine alırlar. Bakır sülfat güçlü tahriş edici bir maddedir. Bakır sülfat zehirlenmesinde beyin, karaciğer, böbrekler ve mide ve bağırsak yüzeylerinde yaralanma meydana gelebilir.
 
Geri
Üst