- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kükürt Demir mi?
Kükürt, simgesi S olan, limon sarısında ametal, yalın katı bir elementtir.Sülfür doğada nasıl bulunur?
Sülfür ya da diğer bilinen ismi ile kükürt, S sembolüne sahip ve atom numarası 16 olan bir elementtir. Doğada bol miktarda bulunur; fakat buna rağmen çok değerlidir. Metalik bir element değildir. Elemental kükürt, oda sıcaklığında parlak sarı kristal bir katıdır.Kükürt nasıl oluşur?
Kükürt, doğal gaz ve petrolden Claus yöntemi adı verilen yolla elde edilir. Doğal gazda kükürt, çoğu kez hidrojen sülfür (H2S) halinde bulunur. Petrol ise genellikle büyük oranda organik kükürt bileşikleri içerir. Petrol arıtıldığında.
Sülfür hangi besinlerde bulunur?
Sülfür metionin ve sistein içeren yiyeceklerde doğal olarak bulunur. Bu yiyecekler içinde kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemlileridir.Sülfür nasıl elde edilir?
Kükürt tozu hangi hastalıklara iyi gelir?Kükürt; egzama, uyuz gibi özellikle kaşıntı veren deri hastalıkları ve enfeksiyonlarının tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca halk arasında ”gül hastalığı” olarak bilinen Rosacea’nın iyileşmesinde de başarılı etkiler gösterir.
Sülfür içeren amino asitler haricinde diyetle alınan önemli kükürt kaynakları; et, balık, süt, yumurta, soğan, sarımsak, pırasa, lahana, brokoli, turp gibi sebzeler, buğday ve nişastalı gıdalar, şarap kahve ve içme suyudur.
Flor Eksikliği Yetersiz alınmasında oluşan iki sorun vardır. Dişlerin dayanıklılığı azalır ve kolay çürükler ve diş kayıpları oluşur. Kemikler zayıflar ve kolay kırılır. Fakat bu durumun oluşabilmesi için osteoporoz zemini olması gereklidir.
Kükürt tozu böcekleri öldürür mü?
Kükürt yakmayı ben denedim.Gerçekten faydalı oluyor.Bir de böceklerin geldigi yerlere toz kükürt dökerseniz akrep, arı, örümcek vs. üstünden geçemiyor.Yalnız kükürt yakarken alevi nerde bunun diye üstüne eğilip bakmayın sakın.Ben denedim, sizi de evden kaçırır…