- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kuksa hangi ağaçtan yapılır?
Bardağın üretiminde kullanılan ağaç türleri; Ayous, sapelli, maun, Amerikan ceviz, makore, şimşir ağacı ve huş ağacıdır. Bardağın tasarlanmasında, kuksa ağacı olarak da adlandırılan, huş ağacının tercih edilmesi ürünün yapımında kullanılabilecek en uygun ağaç çeşididir.Tahta bardakta ne içilir?
Aslında sıcak, soğuk her türlü içecek için kullanılabilir. Çay, kahve, çorba gibi sıcak içeceklerden soğuk içeceklere kadar herşey için kullanabilirsiniz.Çatlama şikayetleri için tamamen kişisel bir tavsiyem satın aldığınız kuksanın üzerinde böyle bir koku varsa, kokuyu gidermek için su içinde bekletmeyin. Nurgaz kuksa bardağı veya el yapımı başka bir kuksa bardak dahi bu bekletmeden sonra çatlatacaktır.
Kuksa nasıl?
Guksi, Finlandiya ‘da özellikle huş ağacının ur kısmından yapılır ve inanışa göre ”sadece hediye etmek için satın alınır ya da kişi kendi kullanacağı kuksayı kendi yapmalıdır” derler. Diğer yaygın bir inanışa göre de sahibini asla terk etmezmiş.
Çay neden küçük bardakta içilir?
İnce belli çay bardağının orta kısmının ince olması alt kısmın avuç içine tam oturmasını sağlar. Böylece çayın sıcaklığını önce avuçta sonra da yürekte hissederiz. İnce belli bardakların ağız kısmı geniştir; çünkü alt kısımda sıcak muhafaza edilen çayı ağız kısmında soğutup çayın ağzı yakmamasını sağlar.