AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kuflenmis tursu yenir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Küflenmiş turşu yenir mi?​

Turşunun küflenmesi, hava aldığı anlamına gelir ve küflenen turşunun tüketilmemesi önerilir. Turşunun sündüğü, sıcak hava koşullarında muhafaza edildiğine işaret eder ve bu durumda turşu tüketilmemelidir.

Turşu küfü zehirler mi?​

Turşu suyunun üzerinde oluşan beyazlıklar küf tabakasıdır. Bu beyazlıklar sağlığa faydalı bakteri oranının bozulduğu anlamına gelmektedir. Turşu suyu üzerinde beyazlıklar oluştuğunda tüketmekten kaçınılmalıdır.
Turşu neden küf yapar?
Turşunun üzerinde beyaz ve zarımsı bir tabaka oluştuğunda ise bu onun tuzunun eksik ve sirkesinin de eksik olduğu anlamına gelir. Bu durumlarda turşularınız yavaş yavaş küflenmeye başlar. Bu da onun bozulmasının nedenlerinden biridir. Turşu malzemelerinde çürümeler başlarsa bu da onun bozulduğunu gösterir.

Turşu neden küf kokar?​

Kullanılan malzemenin tarım ilacı ihtiva etmesi ya da çürük kısımların iyi ayıklanmaması da küflenmenin başlıca sebeplerinden. Küflenmenin çiçeklenmeye göre asıl en büyük farkı turşunun tadını kötü anlamda etkilemesidir. Küf eğer derinlere kadar işlemişse o zaman turşunuzda küf tadını alır, yenilemeyeceğini görürsünüz.

Turşuyu kimler tüketmemeli?​

Hamile kadınların özellikle hamileliğinin son üç ayında turşu tüketimlerine dikkat etmeleri çok önemlidir. Hamileliğin son aylarında ortaya çıkan tansiyon sorunu turşu tüketimi ile birlikte önemli sıkıntılara yol açabilir.
Turşunun mideye zararı var mı?
Özellikle mide hastalıkları olanlar her gün aşı miktarda turşu yemeleri mide ağrılarına yol açabilir. Tuz oranının fazla olması nedeniyle de fazla miktarda turşu yemek, ödem sorunlarına neden olabilir. Ayrıca yine bol miktarda tuz içermesinden kaynaklı tansiyonun yükselmesine de sebep olabilir.

Turşunun Barlanmaması için ne yapmak lazım?​

Tuz miktarının az olmasından kaynaklanır. Turşunun üzerinde zar şeklinde yoğunlaşan maya organizmaları sebzelerin yumuşamasına neden olur. Maya tabakasının temizlenmesi ve tuz ilavesi ile yumuşama önlenebilir.

Turşu neden bulanır?​

Turşu yapmanın en önemli kuralların başında su, tuz, sirke veya limon oranını çok ayarlamak geliyor. Eğer turşunuzu hazırlarken özellikle su, sirke ve tuz oranları arasında bir dengesizlik varsa suyu bulanıyor ve turşularınız yumuşuyor veya küfleniyor.
Turşudaki küf kokusu nasıl giderilir?
İlk yapmanız gereken turşu kavanozunu ağzına kadar sıcak suyla doldurmak. Ardından bu suya bir çorba kaşığı karbonat ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bu şekilde bir saat bekletin. Bu bir saatin sonunda kavanozun kapağını açın ve suyu dökün.

Beyazlamış turşu yenir mi?​

Turşunuzun suyu bulanıyor, üzerinde kalın, beyaz, üzeri göz göz olmuş bir tabaka oluşmaya başlamış. Bazen de turşuyu açtıktan ve tüketmeye başladıktan sonra oluşuyor bu tabaka. Ne yazık ki bu tabaka bir turşuda oluşmuşsa fazla çürüme olmuş demektir. Bu yüzden turşular lezzetini kaybeder ve tüketilemez hale gelir.
 
Geri
Üst