AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Küçük Somun Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Küçük Somun Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
3,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket instant maya
Toparlamak için;
Tepeleme 1 yemek kaşığı un
Üzerine;
1 yemek kaşığı süt
Susam, çörekotu

Küçük Somun Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Unu bir yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açıyoruz.
Havuz olan yere, maya, tuz, toz şekeri ve ılık su koyularak el ile bunlar önce eritiyoruz.
Daha sonra kenarlarından un alarak yoğurmaya başlıyoruz.
Yoğurulan hamuru, 1 tepeleme yemek kaşığı un ile toparlıyoruz ve hemen ardından sıvı yağı koyup yoğuruyoruz.
40 dk kadar mayalıyoruz.
Mayalanan hamuru daha sonra yağlı kağıt serili olan pişirme tepsisine koyuyoruz ve 40 dakika da bu şekilde mayalandırıyoruz.
Mayalama işlemi biten ekmeğimizin üzerine artı işareti yapıyoruz.
Üzerine sütü sürüyoruz ve daha sonra da susam, çörekotunu ekliyoruz.
Fırının içine, en altına bir metal kaba su koyuyoruz.
Ekmekler nemli ortamda pişmeyi sevdiklerinden suyu ihmal etmiyoruz.
200 derece de altı üstü kızarana kadar yaklaşık 30 dakikada pişiriyoruz.
Ayrıca ekmekler pişerken, temiz bir fısfısın içinde ki su ile 1-2 kez ekmeklere su ile ıslatıyoruz.
Pişen ekmeğin ilk sıcağı çıktıktan sonra tepsisinden alıp, temiz bir beze sarıp, dinlendiriyoruz. Ilıdıktan sonra servise hazırdır. Afiyet olsun .
Küçük Somun Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Geri
Üst