- Konu Yazar
- #1
Küçük salatalık turşusu adı nedir?
özellikle sert oluşu ve turşulaşma aşamasında lezzetini alması ama yumuşamaması sebebiyle diğer turşu çeşitlerinden ayrılır. küçüğüne kornişon turşusu denir.Turşu kime ait?
Kitaplar, ilk turşunun M.Ö 4000 yılında Mezopotamya’da kurulduğunu öne sürerler. İlk turşusu kurulan sebze ise hıyardır. Bu sebzenin ana vatanı Hindistan’dır ve Romalılar sayesinde tüm Avrupa’ya yayılmıştır.Hangi meyvelerin turşusu olur?
Hangi meyvelerin turşusu olur?Şeftali, kiraz, elma, asma kabağı, sakız kabağı ve badem çağlasından yapılırdı. Mahlut turşusu, küçük hıyar, dolma kabağı, kavun ve karpuzdan yapılan turşuya denilir. Üzüm turşusu ise sirke yerine şırayla yapılan hardallı üzüm turşusudur ve Osmanlı döneminin en yaygın yapılan turşu çeşididir.
Turşuluk malzemeler nelerdir?
Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler- Yarım kg sivri biber.
- Yarım kg fasulye.
- 2 adet havuç
- 1 kg salatalık.
- Yarım orta boy beyaz lahana.
- 1 kg ham domates.
- 2 adet kırmızı biber.
- 3 baş sarımsak.
Küçük salatalık turşusu nasıl yapılır?
Sirkeli, kıtır kıtır salatalık turşusunun yapımı için öncelikle kavanozlarınızı tamamen strelize edin. Ardından kornişon ya da salatalıklarınızı kavanoza dik bir şekilde dizin. Aralara sarımsaklardan da koyun. Bir tencerenin içerisine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi aktarıp güzelce karıştırın.Kornişon turşusu nedir?
Kornişon turşusu nedir?Kornişon Salatalık Turşusu ürün niteliğine göre farklı boyutlardaki salatalıklardan minik ve orta boy konseptinden hazırlanır. Tamamen doğal yetiştirilen ve taptaze tarlalardan toplanarak turşuya dönüştürülen salatalıklar, içeriğindeki sirke ve sarımsak ile metabolizmaya muazzam katkı sağlar.
Yapılışı: Sirke, tuz ve suyu karıştırın. Sarmısak, limon, nohut ve erikleri bir kavanoza karışık şekilde yerleştirin. Hazır olan suyu ilave edip 15 gün bekleterek servis edin. Tüm meyvelerle bunu yapabilirsiniz.