Küçük Köstebekli Pasta Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Kreması için;
1 bardak soğuk süt
2 paket kremşanti
Arası için;
2-3 adet muz
Küçük Köstebekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; şeker ve yumurta köpürene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz vanilya, kabartma tozu, kakao, unu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz ve fırın tepsisini yağlayıp tepsiye kek hamurumuzu döküyoruz.
170 derece fırında yaklaşık 25dk pişiriyoruz (Fırın sıcaklığında değişiklik gösterebilir kekimizi kürdanla denetim edebilirsiniz) kreması için bir kaba soğuk sütümüzü ve kremşantiyi döküyoruz kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra soğutuyoruz bir çay bardağın ağzıyla dilimler çıkartıyoruz. Geri kalan kekleri elimizle yada robota vurup ufalıyoruz.
Yuvarlak dilimlerin üstüne muzu ekliyoruz ve üzerine hazırladığımız kremadan koyalım elimize kek dilimini alalım ve ufaladığımız kek kesimleri üzerine ve kenarlara yanlışsız serpelim.
Buz dolabına kaldıralım 2. 3 saat dinlendirelim. Deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun
Küçük Köstebekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
Kreması için;
1 bardak soğuk süt
2 paket kremşanti
Arası için;
2-3 adet muz
Küçük Köstebekli Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Keki için; şeker ve yumurta köpürene kadar çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz vanilya, kabartma tozu, kakao, unu ekleyip, çırpmaya devam ediyoruz ve fırın tepsisini yağlayıp tepsiye kek hamurumuzu döküyoruz.
170 derece fırında yaklaşık 25dk pişiriyoruz (Fırın sıcaklığında değişiklik gösterebilir kekimizi kürdanla denetim edebilirsiniz) kreması için bir kaba soğuk sütümüzü ve kremşantiyi döküyoruz kıvamını alana kadar çırpıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra soğutuyoruz bir çay bardağın ağzıyla dilimler çıkartıyoruz. Geri kalan kekleri elimizle yada robota vurup ufalıyoruz.
Yuvarlak dilimlerin üstüne muzu ekliyoruz ve üzerine hazırladığımız kremadan koyalım elimize kek dilimini alalım ve ufaladığımız kek kesimleri üzerine ve kenarlara yanlışsız serpelim.
Buz dolabına kaldıralım 2. 3 saat dinlendirelim. Deneyecek arkadaşlarıma şimdiden afiyet olsun
Küçük Köstebekli Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı