AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Küçük Kıtır Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Küçük Kıtır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı olağan un
2 su bardağı tam buğday unu(200)ml
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
1 kase böreklik peynir
5 kısım maydanoz
1 çay kaşı silme karabiber
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı

Küçük Kıtır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yoğurma kabımıza unumuzu koyup içerisine yoğurdumuzu tereyağı sıvı yağımızı ve öteki gereçleri koyup. Yumuşak bir hamur yapıyoruz.
Peynire de maydanozu doğrayıp karabiberini koyuyoruz.
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp içerisine peynirli maydanozlu harcımızdan koyup kapatıyoruz.
Bütün hamurumuzu bu formda yapıp tepsiye diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri uygunca kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
İstediğimiz halde servis yapıyoruz
Küçük Kıtır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst