AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kucuk kesikler neden cok acir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Küçük kesikler neden çok acır?​

Kesiği açan kenarın yüzey alanı çok küçük olduğu için, çok yüksek basınç uygulayabilir. Bu basınç, deri katmanını yararak “kesik” dediğimiz olaya neden olan kuvvet dağılımıdır. Basınç, uygulanan kuvvetin yüzey alanına bölümüdür.

Derin bıçak kesiği nasıl tedavi edilir?​

Kesik çok derin değilse bol su ve az miktarda sabunla kesiğin olduğu bölgeyi temizleyin. Daha sonra kesiğin etrafındaki kurumuş kanları oksijenli su yardımıyla temizleyin. Eğer kanama hala durmadıysa, steril biz bezle yaraya baskı uygulayın ve kanamanın durmasını sağlayın.
Kesim alanında antiseptik solüsyon ve gazlı bez olmadığı takdirde ise yara sabunlu su ile yıkanarak temizlendikten sonra temiz bir bez parçası ile kapatılabilir. Meydana gelen derin kesilerde kanı durdurmak için yaranın üzerine kesinlikle tütün, kül ve şeker gibi maddelerin sürülmemesi gerekir.
Kağıt kesiği neden?
Kâğıdın yapısı da bu acı ile ilintilidir. Kâğıdın kenarları aslında göründüğü gibi pürüzsüz değildir. Bu yüzden kâğıt küçücük bir testere gibi cildin kesilmesine neden olur. Kâğıt kesikleri çok derin olmadığından kesilen bölgede kanın pıhtılaşarak yaranın onarılmasını sağlayan mekanizmalar gerçekleşmez.
Jilet kesiği neden çok acır?
Kağıt, ağaç ve çeşitli kimyasal maddelerden elde edilir. Kağıt deriyi keserken bu maddeler yaranın içinde kalır ve ciltteki ağrı reseptörlerini uyarır. Ufak bir yara olduğu için deri hemen kapanır. Ancak içeride kalan parçacıklar sizi rahatsız etmeye devam eder.

Büyük kesiklere ne iyi gelir?​

Kesiğe ne iyi gelir?

Bıçak Kesiğine ne yapılmalı?​

İlk olarak bol su ile yaralı bölge iyice yıkanmalıdır. Kesik olan kısımda kesinlikle alkol içerikli maddeler kullanılmayın. Eğer kesilen bölgedeki kanamayı durduramıyorsanız, elinizi kalp hizasında tutarak, acilen en yakın sağlık kuruluşuna gidin. Kesiğin üzerine doğrudan üzerine oksijenli su ve tentürdiyot sürmeyin.
Yaranın iyileşmesini hızlandıran vitaminler
- A vitamini: Nane, roka, maydanoz, havuç, ıspanak, semizotu ve tatlı patates.
- B vitamin kompleksi: Et, süt, sebze, balık ve bira mayası
- C vitamini: Maydanoz, karnıbahar, yeşil biber, kırmızı biber ve domates gibi sebzeler.
Yaraların çabuk iyileşmesi için ne yapılmalı?
Tedavide anti bakteriyel ilaçlar kullanılabilir, doktorunuz terapiye başvurabilir ya da ameliyat gerekli olabilir. Yaranızı sık sık pansuman etmeniz gerekecektir. İyileşme süreci, yaranın evresine bağlı olarak değişiklik gösterir. Yaranızın daha hızlı iyileşmesi için iyi beslenmeniz ve bol su içmeniz çok önemlidir.
Kağıt kesiği ne kadar sürede iyileşir?
Ağrılı olsa da çoğu kağıt kesiği gerçekten ciddi değildir ve genel olarak herhangi bir tıbbi tedavi olmaksızın iki ila üç gün içinde iyileşirler.

Jilet Kesigi Acitir mi?​

Jilet düz ve temiz bir kesik oluştururken geride enfekte olmaya sebep verecek parçalar bırakmaz. İlk başta acısa da genellikle birkaç dakika sonra geçer. Kağıt kesiği ise deriden geçtiği esnada geride enfeksiyona sebep olacak minik parçalar bırakır.

Jilet kesiği acısı nasıl geçer?​

Kesiğe ne iyi gelir?
- Patates. Antienflamatuar ve antioksidan özelliğe sahip olan patates derinin iyileşme sürecini hızlandıracaktır.
- Zeytinyağı Antioksidan özellik taşıyan sızma zeytinyağı da cilt sağlığı için çok faydalı ve bu dokuların yeniden oluşmasını da kapsıyor.
- Yoğurt.
- Elma sirkesi.
- Bal&karbonat karışımı
- Limon.
Karbonhidratlar ve yağlar hücrenin enerji kaynağı oldukları için yara iyileşmesinde önemli rol oynarlar. Proteinler, amino asitler, arjinin ve glutamin hızlı yara iyileşmesi için gerekli besin kaynaklarıdır.
Düştükten sonra yaraya ne sürülür?
Yaraları oksijenli su ve tentürdiyotla temizlemeyin Ayrıca sürülen alkol içerikli maddeler, yara bölgesini tahriş ederek alerjik rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Düşme ya da kesme gibi nedenlerle oluşan yaralarda temiz su ve sabunla yıkayıp, temiz bir bezle örtmek genellikle yeterli olmaktadır.
 
Geri
Üst