AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Küçük İşletmeler İçin Gerilla Pazarlama Teknikleri

haberci

Yeni Üye
İşletmenin sahibi olarak istediğiniz her şeyi elde edebilmeniz için sınırsız pazarlama bütçeniz olması gerekir Fakat birçoğumuz için reel tam tersidir Ufak işletmelerin çoğu bütçe sıkıntısı çekmektedir*Bu duruma örnek olarak bir arkadaşımın başına gelenleri sizlerle paylaşmak istiyorum Daha büyük bir firmayla iki taraflı olduktan daha sonra atması gereken adımları bütçe sıkıntısı sebebiyle bir türlü atamadı Kitlelere ulaşacak pazarlama kampanyası için de elinde yeterli nakit yok Ama işlerine ivme kazandırması için de pazarlamaya ihtiyacı var Bu gibi durumlarda ben ufak işletmelere daima “gerilla pazarlama stratejilerini öneriyorum
Gerilla pazarlama kısıtlı bütçesi olan kişiler için geliştirilmiş bir pazarlama biçimidir Alışılmışın dışarıda umulmadık yerlerde umulmadık şekilde yürütülür Bu pazarlama yaklaşımı büyük işletmeler için de etkili olabilir ancak sektörde yerini olmak isteyen bütçesi kısıtlı küçük işletmeler için geliştirilmiş bir pazarlama stratejisidir*Göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalar:
Yaratıcılık Fazla Önemlidir
Geçenlerde üstünde köpek balığı devlete ait olan bir otobüs gördüm Aklınızda cazibeli bir resim canlanmamış olabilir ama resmi böylece etkin bir biçimde çizmişler oysa gezgin otobüse binerken köpek balığının ağzından geçiyor, sanki köpek balığı onu yutuyor gibi bir bakış oluşuyor Bu resim oldukça etkileyiciydi Böyle etkin bir hafıza sizi sınırlı bütçenizin ötesine taşıyabilir Siz de maksat kitlenizi etkilemek için yaratıcılığınızı kullanmalısınız
Çevrenizi Kullanın
Çevrenizde olup bitenleri düşünün İşinizle bağdaştırabileceğiniz türden neler oluyor gözlemleyin İnsanların ilgisini çekmek için neler yapabilirsiniz veya çevrenizde insanların hoşnut olmadığı neler var gibi sorular üstüne odaklanın Gaye kitlenizin ilgisini çekebilecek türden her şeyi not edin Olur Ya de etrafınızda bulabileceğiniz küçük bir fırsat büyük fırsatların kapısını açacak Azıcık itinalı davranarak çevrenizde aradığınızı bulabilirsiniz Hedef kitlenizin ihtiyaçları ve ilgisini çekebilecek şeyler doğrultusunda hareket edin
Maksimum Tesir, En Düşük Çaba
Büyük şehirlerde TV veya radyo aracılığıyla müşterilerinize kolayca ulaşabilirsiniz Oysa bütçeniz bunun için tatmin edici değilse binlerce müşteriye gelmek için başka yollara da başvurabilirsiniz Mesela, yaşadığınız şehirde pozitif büyük olmayan yerel dergi ya da gazetelerle görüşüp yaptığınız işi anlatan bir röportajınızın yayınlanmasını rica edebilirsiniz Röportajda uzmanlık alanınız olan işinizden bahsederek müşterilerin ilgisini çekebilir ve böylece zamanla büyüyebilirsiniz Bu röportajı lokal TV ya da radyo istasyonlarında da yayınlatabilirsiniz

Gerilla pazarlama stratejilerinin küçük işletmeler için önemli bir öneme sahip olduğunu belirtmek istiyorum. Bahsettiğiniz gibi bütçe kısıtlılığı, büyük pazarlama kampanyalarına yatırım yapma imkanı bulamayan işletmeler için gerilla pazarlama çok faydalı olabilir.

Yaratıcılığın gerilla pazarlama stratejilerinde çok önemli bir rol oynadığına katılıyorum. Örneğin, köpek balığı resmiyle süslenmiş otobüs örneği oldukça dikkat çekici ve etkileyiciydi. Bu tür yaratıcı ve özgün fikirlerle sınırlı bütçeyle bile büyük etkiler yaratabilirsiniz.

Çevrenizi kullanmak da gerilla pazarlama stratejilerinde önemli bir nokta. İşinizle bağlantılı olarak çevrenizde olup bitenleri gözlemleyerek, insanların ilgisini çekebilecek fırsatları değerlendirebilirsiniz. Kitlenizin ilgisini çekebilecek konulara odaklanarak çevrenizdeki potansiyel fırsatları keşfedebilir ve bunları pazarlama stratejinize dahil edebilirsiniz.

Maksimum etkiyi en düşük çaba ile elde etmek de gerilla pazarlama stratejilerinin temel prensiplerinden biridir. Büyük medya kanallarına yatırım yapmak yerine lokal medya veya diğer alternatif iletişim araçlarıyla da hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Örneğin, yerel dergi veya gazetelerde işinizle ilgili bir röportaj yaparak müşterilerinizi bilgilendirebilir ve ilgilerini çekebilirsiniz.

Sonuç olarak, gerilla pazarlama stratejileri küçük işletmeler için büyük faydalar sağlayabilir. Yaratıcı, çevreyi değerlendiren ve etkili iletişim araçlarını kullanan stratejilerle sınırlı bütçeyle bile işletmenizi tanıtabilir, potansiyel müşterilerin ilgisini çekebilir ve işinizi büyütebilirsiniz. Bu stratejileri doğru şekilde uygulamak, işletmenizin başarısını artırmak için önemli bir adım olabilir.