Kubbe Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
5 adet yeşil elma
1 su bardağı şeker
1 çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru için
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişasta si
2 ,5 yahut 3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 adet vanilya
Üzeri için
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Kubbe Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamuru yoğuralım.Yumurta şeker çırpalım sıvı yağ koyup elle çırpalım sırayla nişastayı ve unu ekleyelim kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce yoğuralım.
Streçleyip buzdolabına kaldıralım.
Bu ortada da içini hazırlayalım.Elmaları soyup rendeleyelim.
Şekerle birlikte tavaya alalım.
Evvel kısık sonra orta ateşte pişirelim bu esnada içine çubuk tarçın ve karanfilleri limon suyu ekleyip karıştırın suyu salıp çekince ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Hamurdan ceviz den az büyük bezeler yapalım limon sıkacağının içini evvel yağlayıp sonra nişasta serpip fazlasını geri dökün.
Bezeyi içine koyup parmağınızla bastırarak şekillendirip içine elmalı harçtan doldurup aksi çevirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Bütün gereçler bitene kadar birebir sürece devam edelim.
Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir formda pişirelim yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşince fırını kapatıp içinde 15 dakika kadar bekletip servis tabağına alalım.
Üzerine pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun.
Not.Bu kere içini hazırlarken değişiklik yaptım ben iç harcının rengi koyu olmaması için toz tarçın yerine çubuk tarçın kullandım ve karanfil beğenilen bir tat bırakıyor aparatla kullandım isterseniz tülbent cilt kese yapıp içine koyabilirsiniz.
Limon suyu ek ettim hem güzel bir tat bırakıyor hemde rengini koruyor.
Yeşil elma kullandım benim üzere tatlıyı çok sevmeyenler için.
Ancak siz kırmızı tatlı elma kullana bilirsiniz.
Kubbe Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 adet yeşil elma
1 su bardağı şeker
1 çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru için
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişasta si
2 ,5 yahut 3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 adet vanilya
Üzeri için
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Kubbe Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel hamuru yoğuralım.Yumurta şeker çırpalım sıvı yağ koyup elle çırpalım sırayla nişastayı ve unu ekleyelim kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip güzelce yoğuralım.
Streçleyip buzdolabına kaldıralım.
Bu ortada da içini hazırlayalım.Elmaları soyup rendeleyelim.
Şekerle birlikte tavaya alalım.
Evvel kısık sonra orta ateşte pişirelim bu esnada içine çubuk tarçın ve karanfilleri limon suyu ekleyip karıştırın suyu salıp çekince ocağı kapatıp soğumaya bırakın.
Hamurdan ceviz den az büyük bezeler yapalım limon sıkacağının içini evvel yağlayıp sonra nişasta serpip fazlasını geri dökün.
Bezeyi içine koyup parmağınızla bastırarak şekillendirip içine elmalı harçtan doldurup aksi çevirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
Bütün gereçler bitene kadar birebir sürece devam edelim.
Evvelden 180 derecede ısıttığımız fırına verelim denetimli bir formda pişirelim yaklaşık 20 dakika hafif pembeleşince fırını kapatıp içinde 15 dakika kadar bekletip servis tabağına alalım.
Üzerine pudra şekeri serpelim.Afiyet olsun.
Not.Bu kere içini hazırlarken değişiklik yaptım ben iç harcının rengi koyu olmaması için toz tarçın yerine çubuk tarçın kullandım ve karanfil beğenilen bir tat bırakıyor aparatla kullandım isterseniz tülbent cilt kese yapıp içine koyabilirsiniz.
Limon suyu ek ettim hem güzel bir tat bırakıyor hemde rengini koruyor.
Yeşil elma kullandım benim üzere tatlıyı çok sevmeyenler için.
Ancak siz kırmızı tatlı elma kullana bilirsiniz.
Kubbe Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı