AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kubat Acığım Yok Kapalım Yok Sozleri

haberci

Yeni Üye
Kubat Acığım Yok Kapalım Yok Şarkı Sozleri
Kubat Acığım Yok Kapalım Yok Şarkı Sozu
Acığım yok kapalım yok
Ne ise ahvalim gorsunler beni
Hic kimseye vebalim yok benim
İster sevip ister dovsunler beni
Allah kul yaratmış, biri de benim
Kimden kaldı bana imanım dinim
Ne şeytan tanırım ne de peri, cin
Konuşan insanım gorsunler beni
Akarsu'yum boşa guldukten sonra
Azrail yokmuş oldukten sonra
Gonul tahtım harap olduktan sonra
Boş kura, hasıra sarsınlar beni

"Acığım Yok Kapalım Yok" şarkısının sözleriyle ilgili detaylı açıklamaları sizinle paylaşayayım:

- "Acığım yok kapalım yok" ifadesiyle şarkının ana teması belirtiliyor. Şarkıda anlatılan duyguların derinliği ve kişinin iç dünyasına yapılan vurgu bu cümleyle öne çıkarılıyor.

- "Ne ise ahvalim gorsunler beni" ifadesiyle hayatta karşılaşılan zorluklara rağmen kişinin duruşunun ve sabrının altı çiziliyor. Başına gelen her şeyi sakin bir şekilde kabul eden ve engellere karşı dirençli duran bir tavır sergileniyor.

- "Hic kimseye vebalim yok benim" dizelerinde ise kişinin vicdanının hafif olduğu vurgulanıyor. Başkalarına zarar vermekten kaçınan ve temiz bir kalbe sahip olduğu belirtiliyor.

- "Allah kul yaratmış, biri de benim" ifadesiyle kişinin alçak gönüllülüğü ve Allah'a olan bağlılığı öne çıkarılıyor. Herkesin eşit olduğu ve hiç kimsenin diğerinden üstün olmadığı vurgulanıyor.

- "Kimden kaldı bana imanım dinim" dizelerinde ise kişinin inancına ve değerlerine olan bağlılığı öne çıkarılıyor. Hayatta kişinin asıl rehberinin inancı olduğu ve bu inancın kişiyi yönlendirdiği ifade ediliyor.

- "Ne şeytan tanırım ne de peri, cin" ifadesiyle kişinin manevi yönden güçlü olduğu ve kötücül güçlere karşı dirençli durduğu vurgulanıyor. Böylelikle kişinin saf ve temiz bir kalbe sahip olduğu belirtiliyor.

- "Konuşan insanım gorsunler beni" dizeleriyle ise kişinin eylemlerinin kelimelerden daha önemli olduğuna vurgu yapılıyor. Kişinin samimi olan davranışlarının, sözlerinden daha etkileyici olduğu vurgulanıyor.

Bu şarkıda Kubat, içsel bir yolculuğu ve manevi değerler üzerine derin bir düşünceyi dinleyicilere aktarıyor. Dinamik ve anlamlı sözleriyle dinleyiciyi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Geri