- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kuantum mekaniğinin ilkeleri nelerdir?
Kuantum mekaniğinin ilkeleri şöyledir: Kuantumlanmış özellikler: Konum, hız ve renk gibi bazı özellikler farklı koşullarda farklı değerler alır. Bir grafikteki sıçrama noktaları şeklinde özellikler değişkenlik göstermektedir. Bu durum, klasik mekaniğin temel varsayımına ters düşmekteydi.Kuantum kuramı nedir?
Kuantum Kuramı Nedir? Birkaç bin yıllık tartışmanın ardından, maddelerin neden yapılmış olduğunu artık biliyoruz; elektron ve kuark adı verilen küçük parçacıklar. Bu arkadaşlar, hidrojen ve oksijen gibi atomları ve H 2 O gibi molekülleri oluşturmak için, küçük aileler dahilinde birlikte takılırlar.
Kimdir kuantum fiziğinin rehberi?
Kuantum fiziğini insanlık için bir rehber olarak tanımlayabiliriz. Zira kendisi sayesinde ışığın, elektronun ve atomun nasıl bir yapıya sahip olduğunu analiz edebiliyoruz. Böylece bu bilim dalının madde ile ışığı incelediğini anlayabiliyoruz.
Peki, kuantum mekaniğinin kökenleri nelerdir?
Bununla birlikte, göreliliğin aksine, kuantum mekaniğinin kökenleri herhangi bir bilim adamına atfedilemez. Daha ziyade, birden fazla bilim insanı, 1900-1930 yılları arasında kademeli olarak çalışmalarda yeni veriler ortaya koymuş ve kuantum mekaniğinin ilkelerini ortaya koymuştur. Kuantum mekaniğinin ilkeleri şöyledir:Kuantum dolanıklık, evrenin iki ayrı ucundaki parçacıkların içsel olarak birbirlerine bağlı olabileceklerini ve bilgiyi anlık olarak paylaşabileceklerini söyler. Bu fikir, Einstein’ın dudak kıvırdığı bir fikirdi; ancak bugün gerçek olduğunu biliyoruz.
Bir bilardo topu ile bir atom kuantum yasası vardır?
Bir bilardo topu, “klasik bir nesnedir” (masa üzerinde düz bir biçimde yuvarlanır), fakat içerisindeki tek bir atom kuantum yasalarına tabidir (herhangi bir anda yeşil zemin üzerinde aniden kaybolabilir). Atom ölçeği ile bilardo topu ölçeği arasında, fizik yasalarının bir kesişme noktası vardır.