Kuantum mekanigi nedir kisa?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
239.771
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kuantum mekaniği nedir kısa?​

Kuantum mekaniği, moleküllerin, atomların ve bunları meydana getiren elektron, proton, nötron, kuark, gluon gibi parçacıkların özelliklerini açıklamaya çalışır. Çalışma alanı, parçacıkların birbirleriyle ve ışık, x ışını, gama ışını gibi elektromanyetik radyasyonlarla olan etkileşimlerini de kapsar.

Kuantum fiziği var mi?​

Kuantum fiziği; maddelerin atom hatta atomaltı seviyedeki hareketlerini inceleyen bir bilim dalıdır. Farklı isimlerle de adlandırılan kuantum fiziği; elektron, proton, nötron, kuark, gluon gibi parçaların ışık, x ışını, gama ışını ile etkileşimlerini ve doğal durumlarını inceleyerek temel özelliklerini çözmeye çalışır.
Dalga mı parçacık mı?
Dalga-parçacık ikililiği teorisi tüm maddelerin yalnızca kütlesi olan bir parçacık değil aynı zamanda da enerji transferi yapan bir dalga olduğunu gösterir.

Kuantum fiziği nasıl ortaya çıktı?​

J.J. Thomson da, atom içerisindeki elektronu keşfetti. 1900 yılında Max Planck, kara cisim aydınlanması sonucunda enerji yayımını keşfetti. Tüm bu keşifler sonrası kuantum kuramı doğmuştur. Kuantum mekaniği, diğer bir ifade ile dalga mekaniği olarak tanımlanmaktadır.

Kuantum fiziği tam olarak nedir?​

Kuantum fiziği ya da diğer adı ile Kuantum Mekaniği evrenin işleyişini oldukça yakından inceleyen bir bilim dalıdır. Evreni çok daha iyi bir biçimde anlayabilmek amacı ile atom içerisinde yer alan Proton, elektron, kuarklar ve nötron kuantum fiziğinin kapsama alanına girmektedir.
Einstein kuantum fiziği nedir?
Konu ile ilgili pek çok çalışması olsa da ünlü bilim insanı Albert Einstein’ın asıl alanı kuantum fiziği değil, fiziktir. Einstein’ın fizik alanında devrim yaratan görelilik ya da diğer adıyla izafiyet teorisi, fizik yasalarını uzay – zaman ilişkisi çerçevesinde değişmez kalıplar içinde değerlendirir.
Elektronlar aynı ışık deneyinde olduğu gibi girişim saçakları oluşturmuştur. Yani elektronlar da dalga karakteri sergilemektedir.
 
Geri
Üst