AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kuantum mekanigi gunluk hayatimiza nasil yansimaktadir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kuantum mekaniği günlük hayatımıza nasıl yansımaktadır?​

Tost Makinaları Bir dilim ekmeği ya da simidi kızartırken ısıtma araçlarında oluşan kırmızı parlak renk herkes tarafından bilinen bir görüntüdür. Bu parıltı aynı zamanda kuantum fiziğinin başlangıcıdır. Kuantum fiziği sıcak objelerin neden kırmızı renkte parladığı problemine cevap ararken keşfedilmiştir.
Kuantum fiziği olmasaydı ne olurdu?
Zerrecikler ve taneciklerin kullanıldığı bir mikroskopik teknoloji meydana getirir. Kuantum fizikçisi Chad Orzel’e göre kuantum mekaniği olmasaydı bugünkü yaşam imkansız olurdu. Elektronun kuantum niteliği anlaşılmamış olsaydı bilgisayarlarımızı çalıştıran yarı iletken yongaların yapılması da imkansız olurdu.
Kuantum fiziği nasıl uygulanır?
Kuantum düşünce tekniğinde ise, derin düzeyde atom altı alanda etkili olabilecek tarzda, yaratıcı bir düşünce biçimi oluşturulur. Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel davranış kalıplarını kurgulayarak kişiye sözel ve imgesel oluşumlar yüklenir.

Kuantum fiziği nedir ne işe yarar?​

Kuantum fiziği veya diğer adıyla Kuantum Mekaniği evrenin işleyişini yakından inceleyen bilim dalıdır. Evreni daha iyi bir şekilde anlayabilmek adına atom içerisinde bulunan Proton, nötron, elektron ve kuarklar kuantum mekaniğinin kapsama alanındadır.
Kuantum düşünce tekniği nedir?
Kuantum düşünce üst nitelikli bir düşünme biçimidir. Daha çok vehim, kuruntu, başıboş hayaller biçiminde akar. Oysa kuantum düşünce derin düzeyde, atom altı alanda etkili olabilecek tarzda bir yaratıcı düşünme biçimidir. Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel olarak kurgulanmış sözel ve imgesel oluşumları içerir.
Basitçe kuantum Nedir?
Kuantum mekaniği ya da Kuantum fiziği genel olarak atom altı parçacıkları incelemekte olan bir bilim dalıdır. Bu parçacıklara ise kuanta adı verilmektedir. Elektron, kuark ve foton gibi parçacıklar ise kuantalara örnek olarak verilebilmektedir. “Nicem mekaniği” ya da “dalga mekaniği” isimleri ile de anılmaktadır.

Kuantum mekaniği günümüzde hangi alanlarda kullanılır?​

Stephen Hawking ve Kara Delikler: Bir Ömre Yayılan Bilim Aşkı!

Geri