AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KTU staj kac gun?

Editör

Yeni Üye

KTÜ staj kaç gün?​

Madde 1.5. Bu yönergeyi Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı yürütür. Madde 2.1. Öğrencinin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj (pratik çalışma) süresi 60 (altmış) iş günüdür.

EEM nerede staj yapmalı?​

1) Nerelerde staj yapılabilir? Staj elektrik ve/yeya elektronik alet tasarımı/üretimi yapan, atölyesi veya laboratuvarı olan organizasyonlarda veya elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketlerinde yapılabilir. Staj yapılan yerde en az bir Elektrik-Elektronik mühendisinin çalışması gerekmektedir.

Yönetim stajı nedir?​

Yönetim stajı nedir?
Stajın amacı; işletmelerin yönetim ve örgütlenme biçiminin öğrenilmesi, bilgi akışının ve planlamanın anlaşılması, bilgi işlem olanaklarının incelenmesidir. Ayrıca işletmenin istediği diğer çalışmaların staj dosyasında ek olarak yer alması, değerlendirmede olumlu rol oynayacaktır.

Staj yerleri nasıl öğrenilir?​

Staj yerleri nasıl öğrenilir?
Staj yeri nasıl bulunur?
- Sizi en iyi şekilde yansıtan bir özgeçmiş ( CV ) oluşturun.
- Sosyal ağların işlevselliğinden faydalanın.
- Okulunuzun staj yeri ayarlamasını sağlayın.
- Şirketlere mail gönderin.
- Sizden önce staj yapan arkadaşlarınızdan tavsiyeler alın.

Mühendisler ne zaman staj yapar?​

Zorunlu Staj, IV. yarıyıl sonundan başlayarak mezuniyete kadar olan sürede, kamu ya da özel işyerlerinde, Mühendislik (İlgili Bölümde) ile ilgili alanlarda uygulamalı olarak yapılan çalışmadır. Staj çalışması, yaz okulu dahil hiç bir akademik dönemle örtüşemez. Zorunlu Staj süresi 40 iş günüdür.

Yazılım mühendisliği staj ne zaman yapılır?​

Staj yapacak öğrencilerimiz bir staj döneminde (iki yarıyılı kapsayan bir yıllık süre içerisinde) ara vermeden en az on (10) iş günü veya en çok kırk (40) iş günü staj yapabilirler. Aynı firma/kurum/işyerinde sadece bir kez staj yapılabilir. İlk staj 2. sınıfın yaz döneminde yapılabilmektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği staj ne zaman?​

Elektrik Elektronik Mühendisliği staj ne zaman?
Genel staj en erken 4. yarıyılı takip eden yaz tatilinde ve mesleki staj 6. yarıyılı takip eden yaz tatilinde yapılır.

Iste staj kaç gün?​

Iste staj kaç gün?
Öğrenciler, her biri 20 iş günü olmak üzere, iki dönem staj yapmak zorundadırlar.

Atölye stajı nedir endüstri mühendisliği?​

Değerlendirmede stajları reddedilen öğrencilerin stajlarını yenilemesi gerekmektedir. Öğrencinin stajının kabul edilebilmesi için genel değerlendirme notunun en az 60 olması gerekmektedir.

Meslek lisesi staj ne zaman başlar 2021?​

2021/2022 STAJ BAŞVURUSU• Başkanlığımız bünyesinde meslek lisesi öğrencilerinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul dönemi staj başvuruları 26/07/2021 tarihinde başladı. Başkanlığımız bünyesinde meslek lisesi öğrencilerinin 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul dönemi staj başvuruları 26/07/2021 tarihinde başladı.

KTÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin mezuniyeti için gerekli olan toplam staj süresi 60 iş günüdür. Bu süre, öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya dökerek sektör tecrübesi kazanmalarını sağlar. Staj süresi boyunca öğrenciler, sektördeki işleyişi, projeleri ve ekip çalışmasını yakından gözlemleyerek meslek hayatına dair önemli bir deneyim elde ederler.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencilerinin staj yapabileceği yerler arasında elektrik ve elektronik alet tasarımı/üretimi yapan organizasyonlar, atölyeler, laboratuvarlar ile elektronik, iletişim veya kontrol ile ilgili yazılım şirketleri yer almaktadır. Staj sırasında en az bir Elektrik-Elektronik mühendisinin bulunması gerekmektedir, bu da öğrencilerin doğrudan sektör profesyonelleriyle etkileşim içinde olmalarını sağlar.

Yönetim stajı, öğrencilere işletmelerin yönetim ve örgütlenme biçimini öğrenme fırsatı sunar. Bu staj sürecinde, bilgi akışı, planlama ve bilgi işlem olanakları gibi konular öğrencilere aktarılır. Ayrıca staj dosyasında işletmenin isteği doğrultusunda ek çalışmalar yapılması, değerlendirmede olumlu bir rol oynayabilir.

Staj yeri bulma sürecinde öğrencilerin dikkat etmeleri gereken bazı adımlar vardır. Özgeçmişlerini doğru ve etkili bir şekilde hazırlamaları, sosyal ağları kullanmaları, okulun staj yeri ayarlamasına destek olmaları, şirketlere mail göndermeleri ve daha önce staj yapmış arkadaşlarından tavsiyeler alarak doğru bir tercih yapmaları önemlidir.

Öğrencilerin staj yapması genellikle IV. yarıyıl sonundan mezuniyete kadar olan süre içinde gerçekleşir. Bu süreçte en az 40 iş günü zorunlu staj yapılması gerekmektedir. Yazılım mühendisliği öğrencileri ise iki yarıyılı kapsayan bir yıllık süre içinde en az 10 iş günü ve en fazla 40 iş günü staj yapabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencileri genel stajlarını en erken 4. yarıyılı takip eden yaz tatilinde yaparlar. Mesleki staj ise 6. yarıyılı takip eden yaz tatilinde gerçekleşir. Her öğrencinin, her biri 20 iş günü olmak üzere iki dönem staj yapması gerekmektedir.

Son olarak, staj başvurularının yapıldığı tarihler ve süreçler konusunda doğru bilgiye sahip olmak önemlidir. Meslek lisesi öğrencilerinin de staj için belirlenen tarihler arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir. Staj süreci, öğrencilerin meslek hayatına dair önemli bir adım olup, doğru planlama ve yönlendirme ile daha verimli bir deneyim haline gelebilir.

Geri