AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

KTU de sinavlar nasil olacak?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

KTÜ de sınavlar nasıl olacak?​

COVID’19 önlemleri nedeniyle sınavlar UZEM üzerinden yapılacaktır. SINAVDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR konulu UZEM bildirgesi Ek’te verilmiştir. – Akademik Takvim’e göre yapılacak olan sınavlar ÖDEV, PROJE, TEST ve YAZILI SINAV şeklinde olacaktır.

KTÜ Muafiyet Sınavı Ne Zaman 2021 2022?​

Bölümümüz’de 1 yıl hazırlık programı uygulanmaktadır. Hazırlık sınıfından muaf olmak için 29 ve 30 Eylül’de yapılacak Yüz Yüze Muafiyet sınavına girmeniz gerekiyor.
KTÜ de geçme notu kaç?
Yarıyıl içi notları ne olursa olsun öğrencilerin bir dersten başarılı olabilmeleri için bütünleme sınavından 100 üzerinden en az 45 almaları gerekir.
KTÜ 2021 2022 açılacak mı?
2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi Güz Yarıyılı Akademik Takvimi Hakkında! Üniversitemizin 2021-2022 Eğitim-Öğretim Dönemi Güz Yarıyılı dersleri, yüz yüze olarak (Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi hariç) 27 Eylül 2021 tarihinde başlayacaktır.

KTÜ yüzyüze mi?​

11) Bütün sınavlar bölüm binamızda yüz yüze yapılacaktır. 12) Sınavların değerlendirilmesinde ilgili yönetmelik hükümleri gereği bağıl not sistemi uygulanacaktır. 13) Canlı dersi kaçıran öğrenciler daha sonra kayıttan tekrar izleyebilirler.

KTÜ dersler online mı?​

Uzaktan eğitim sistemi iki bileşenden oluşmaktadır. Bunlardan birincisi size ait ders programının, canlı sınıf bağlantılarının, ders kayıtlarının ve dersle ilgili kaynakların yer aldığı “Öğretim Yönetim Sistemidir (MOODLE)”.
KTÜ Muafiyet Sınavı Ne Zaman?
Yeterlik (Muafiyet) Sınavları 50 Soruluk bir sınav şeklinde uygulanacaktır. Sınav örneğine http://www.ktu.edu.tr/ydyo sayfasındaki Muafiyet Sekmesinden ulaşılabilir. 2. 22 Eylül 2020’de yapılacak olan Yeterlik Sınavına %100 İngilizce olan Bölüm öğrencileri girecektir ve tek oturum şeklinde olacaktır.
KTÜ ingilizce muafiyet sınavı zorunlu mu?
Sınava katılım mecburi değildir.

KTÜ de çan var mı?​

Sınav takvimlerinin yayınlanmasının ardında ise öğrenciler büyük bir şaşkınlık yaşadı. Daha önce derslerin büyük bölümünün geçme notu ‘Çan Eğrisi’ sistemiyle belirlenen KTÜ’de 2019 – 20 bahar dönem için değiştirildi. Buna göre öğrenciler artık bir dersten geçmek istiyorlarsa sınavlardan en az 60 puan almak zorunda.

KTÜ dönem ortalaması kaç olmalı?​

MADDE 26 – (1) Lisans ve ön lisans diploması verilebilmesi için öğrencinin genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.
KTÜ 2021-2022 Uzaktan mı?
4 saatlik dersler 50 + 50 dakika şeklinde uygulanacaktır. 5) Uzaktan çevrimiçi verilecek canlı derslerde Microsoft Teams kullanılacaktır. Bu sebeple, her öğrencinin Microsoft hesabı açması gerekmektedir. KTÜ öğrencisi olduğunuzdan KTÜ öğrenci mail adresini, Microsoft mail adresi olarak da kullanabilirsiniz.
KTÜ yüz yüze eğitim ne zaman?
KTÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, üniversitedeki ön lisans, lisans ve lisansüstü derslerinin 27 Eylül’de, Tıp Fakültesinde 1, 2. ve 3. dönemlerin 13 Eylül’de, Diş Hekimliği Fakültesinde 1. dönemin 20 Eylül’de, 2, 3, 4 ve 5. dönemlerin ise 13 Eylül’de yüz yüze başlayacağı belirtildi.

KTÜ hibrit mi?​

1. Üniversitemizde, 2. maddede belirtilen istisnalar dışında ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarındaki tüm dersler çevrimiçi eşzamanlı (uzaktan) olarak gerçekleştirilecektir.

KTÜ Uzaktan eğitime geçecek mi?​

Öğrencilerimizin Dikkatine (KTÜ / 20.03.2020) COVİD-19 salgını nedeniyle ara verilen 2019-2020 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı derslerinin uzaktan öğretimle verilmesi çalışmaları devam etmektedir.
KTÜ sınavlar yüz yüze mi?

Geri