AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

KSS uygulamalari nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

KSS uygulamaları nedir?​

Kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) toplumun yararı için olan bir takım girişimler içeren işletme uygulamaları anlamına gelmektedir. Bu izleri azaltma adına atılan her adım hem şirketlerin hem de toplumun bütününün yararınadır.
KSS kuramı nedir?
1963’te Joseph McGuire, KSS tanımında yükümlülük kavramı ortaya çıkarmıştır. Sosyal sorumluluk fikrinin, şirketlerin sadece ekonomik ve yasal yükümlülüklere sahip olmadığını, aynı zamanda bu yükümlülükleri aşan topluma karşı bazı sorumluluklara sahip olduğunu varsaydığını belirtmiştir.
KSS türleri nedir?
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Türleri Kurumsal sosyal sorumluluğun dört türü çevresel sürdürülebilirlik girişimleri, doğrudan hayırseverlik, iş etiği uygulamaları ve ekonomik sorumluluktur.

KSS iletişim nedir?​

KSS iletişimi; şirket ve paydaşların sosyal değerleri arasındaki uyumun sağlanması, paydaşlarla ilişkilerin geliştirilmesi ve sürdürülmesinde (Colleoni, 2013: 230) şirketin semboller ve dil aracılığıyla nasıl iletişim kurduğuyla ilgilidir (Ihlen, 2011: 151).
KSS projesi nedir?
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi Nedir? Kurumsal sosyal sorumluluk (KSS), bir şirketin kendisine, paydaşlarına ve topluma karşı sosyal olarak sorumlu olmasına yardımcı olan kendi kendini düzenleyen bir iş modelidir.
Carroll sosyal sorumluluk Piramidi Nedir?
Bunlar, ekonomik sorumluluklar, yasal sorumluluklar, etik sorumlulukları ve hayırseverlik sorumluluklarıdır. Kurumsal sosyal sorumluluğu oluşturan bu dört ana unsur Carroll tarafından bir piramit biçiminde değerlendirilmiştir.
Sosyal sorumluluk, etik çerçevede bir kuruluşun ya da bir bireyin kendi çıkarlarının olduğu kadar toplumun genel çıkarlarının yararına da hareket etmesi durumu. Sosyal sorumluluk, her bireyin ekonomi ve ekosistem arasında bir denge sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği bir çeşit görevdir.
 
Geri
Üst