Kruvasan (Milföy Hamurlu) Tanımı İçin Materyaller
3 adet milföy hamuru
Çokokrem
Pudra şekeri
Kruvasan (Milföy Hamurlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Milföy hamurunu bıçakla üçgenler oluşturarak kesiyoruz.
Her üçgenin geniş kısmına iki tatlı kaşığı yardımıyla çokokrem koyup geniş olan kısımdan ince olan kısma yanlışsız kıvırıyoruz.
Tüm hepsini bu halde yapıp yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıp akabinde da servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Kruvasan (Milföy Hamurlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 adet milföy hamuru
Çokokrem
Pudra şekeri
Kruvasan (Milföy Hamurlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Milföy hamurunu bıçakla üçgenler oluşturarak kesiyoruz.
Her üçgenin geniş kısmına iki tatlı kaşığı yardımıyla çokokrem koyup geniş olan kısımdan ince olan kısma yanlışsız kıvırıyoruz.
Tüm hepsini bu halde yapıp yağlı kağıt serili tepsiye koyuyoruz.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıp akabinde da servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Kruvasan (Milföy Hamurlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı