Kruvasan içine ne konur?
Malzemelerle başlayalım!- 500 gr un.
- 140 gr su.
- 140 gr süt.
- 55 gr şeker.
- 40 gr tereyağı
- 11 gr kuru maya.
- 12 gr tuz.
Iyi bir kruvasan nasıl olur?
İyi bir kruvasan nasıl olur? Her şeyden önce açma gibi olmaz. Üstü kıtır olur. İçi kat kat ve gözenekli olur.Krosan nasil yapilir?
Krosan nasil yapilir?Kruvasan Nasıl Yapılır?
- Önce sütü, suyu ve şekeri bir kaba alın.
- Daha sonra hamuru 10 eşit parçaya bölüp, pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile hafif un serperek 10 bezeyi açın.
- Bezelerin üzerine her tarafına gelecek şekilde tereyağı sürüp üst üste dizin (En üst kata sürmeyin).
Milföyden kruvasan olur mu?
1 paket hafif buzlu milföy hamurumuzu tahtamızın üzerine bir tanesini alalım. Şekildeki gibi iki üçgen biçiminde bıçakla keselim. Enli taraflarından bıçakla üç, dört santim çizikler atalım. Çizginin başladığı yere birer tatlı kaşığı sürülebilir çikolata bırakalım ve rulo yapalım.Kruvasanda yumurta var mı?
Kruvasan şeklini yakaladınız. Hamurları yağlı kağıt ile kaplanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Küçük bir kapta çırptığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla üzerlerine sürün. Pişmeye hazır durumda olan kruvasanları son bir kez mayalanmaları için bu şekilde oda ısısında bekletin.Milföy kruvasan şekli nasıl yapılır?
Milföy kruvasan şekli nasıl yapılır?İlk olarak milföy hamurları mızı paketinden çıkarıp hafif yumuşayınca resimde gördüğünüz gibi üçgen keselim . Daha sonra rulo sarılacak kadar yumuşayıncaya geniş kısmına içine 1 tatlı kaşığı çikolata sürelim ve rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
Geçelim tarife.
- 1 paket hafif buzlu milföy hamurumuzu tahtamızın üzerine bir tanesini alalım.
- Şekildeki gibi iki üçgen biçiminde bıçakla keselim.
- Enli taraflarından bıçakla üç, dört santim çizikler atalım.
- Çizginin başladığı yere birer tatlı kaşığı sürülebilir çikolata bırakalım ve rulo yapalım.