Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kronik hastaliklar listesinde astim var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kronik hastalıklar listesinde astım var mı?​

Astım akciğer içi hava yollarında daralmaya neden olan ve alevlenmeler (ataklar) ile seyreden müzmin (kronik) bir akciğer hastalığıdır.

Kronik hastalıklar nelerdir?​

En sık görülen kronik hastalıklar:
Kronik hastalar nelerden yararlanır?
Kronik hastalara yönelik yardım programı temelde Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayanlar için verilen nakdi yardımları kapsar. Nakdi yardımın yanında özellikle cihaza bağlı yaşayan ihtiyaç sahibi kronik hastalara elektrik fatura bedeli ve kesintisiz güç desteği kaynağı sağlanır.
Yüzde 50 zihinsel engelli evlenebilir mi?
Ayırt etme gücüne sahip olmayanlar evlenemezler. Akıl hastalarının evlenebilmeleri için resmi sağlık kuruluyla evlenmelerinde sakınca bulunmadığına yönelik rapor gereklidir.

J45 astım kronik mi?​

Astım, hava yollarının daraldığı kronik bir hastalıktır.

Kronik astım neden olur?​

Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur.
Kronik hastalıkların temel özellikleri nelerdir?
Kronik hastalıkların özellikleri nelerdir?
Hangi hastalar devletten maaş alabilir?
Çalışmaya olanak vermeyen genetik hastalıklar, MS, parkinson, alzheimer, demans, sara ve bazı psikiyatrik hastalıklar, kalp yetmezliği, sindirim sistemi kanamaları, astım, KOAH, uyku bozuklukları için de malul aylığı bağlanabiliyor.

Kronik hastalık yardımı kimlere verilir?​

3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanununun 2 ‘nci maddesinin 4 fıkrası kapsamında acil durum olarak kabul edilen Tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için geliştirilmiş merkezi düzenli nakdi yardım programıdır.

Yüzde 50 zihinsel engelli ne demek?​

Zeka bölümü 50-69 arasında tespit edilen zihinsel geriliktir.

Geri