AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kronik hastalik raporu nasil alinir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kronik hastalık raporu nasıl alınır?​

KRONİK HASTALIK RAPORU NASIL ALINIR? Kronik hastalıklar ile ilgili rapor almak için e-Devlet üzerinden e-nabız uygulamasına veya direkt olarak e-Nabız uygulamasından yapabilirsiniz.

Kronik hastalık nasıl anlaşılır?​

Hastalık sürecinin uzun süreli olması nedeniyle ağrı, halsizlik ve duygu durum bozuklukları gibi ek belirtiler, kişinin gündelik yaşamının parçası haline gelir. Kişinin iş yapabilme kabiliyetinde azalma gelişir. Bu nedenle kronik hastalıklar aynı zamanda bir iş gücü kaybı sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kronik hastalıklar listesinde astım var mı?
Sağlık Bakanlığı’nın, 2020/85 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca belirlediği kronik hastalıklar listesinde, astım hastalığı yer almadı.

Kronik hastalıklar hangileri?​

En sık görülen kronik hastalıklar:

Hasta olmadan nasıl rapor alınır?​

Birkaç günlük rapora ihtiyacı olanlar bu isteklerine doktora rica ederek de ulaşabilirler. Bunu güler yüzle ve makul bir bahane ile söylediğinizde rapor alma şansınız oldukça yüksektir. Doktorlar gerçekten yardımsever insanlardır ve canları bir şeye sıkılmamışsa sizi asla üzmezler.
Korona olan kişi rapor alabilir mi?
Covid-19 kapsamında iş göremezlik raporları aile hekimleri ve hastane hekimleri tarafından verilirken artık filyasyon kapsamında giden ekipte hekim var ise bu hekimler de iş göremezlik raporlarını verebilecek.

Kronik hastalıkların temel özellikleri nelerdir?​

Kronik hastalıkların özellikleri nelerdir?

Kronik hastalıkların risk faktörleri nelerdir?​

Yaş
J45 astım kronik mi?
Astım, hava yollarının daraldığı kronik bir hastalıktır.

Alerjik Astım kronik bir hastalık mıdır?​

Alerjik astım kronik bir hastalıktır ve astımın tedavisinde en önemli konu hastanın rahatsız olduğu ortamlardan uzak durmasıdır. Kişiyi en çok ne rahatsız ediyorsa; polen, koku, duman, toz vs. bu alerjenlerden iyi korunması gerekmektedir.

Hasta olmadan rapor alınabilir mi?​

Rapor almak için, Allah korusun ama önce hasta olmak gerekir. Yani, rapor hasta olan kişilere verilir.
Doktora gitmeden rapor alınır mı?
Bakan Selçuk, “Artık çalışanlarımızın istirahat raporu almak için tekrardan doktora müracaat etmesine gerek kalmayacak. Filyasyon ve İzolasyon Takip Sistemi üzerinden düzenlediği istirahat raporları SGK tarafından otomatik olarak işleme alınabilecek.

Korona olduktan sonra rapor nasıl alınır?​

Raporları dijital ortamda SGK’ya iletilen vatandaşlar istedikleri zaman, e-Nabız sistemi üzerinden ve e-Devlet kapısı üzerinden raporuna ulaşabiliyor. Vatandaşların, hastalığın seyrine göre, yapılan kontroller sonrası rapor süreleri düzenlenecek.

Korona testi pozitif raporu nasıl alınır?​

Hastalığınız süresince hastanede yatışlı olarak tedavi edilirseniz sizi takip eden hekim, evinizde tedavi görürseniz aile hekiminiz tarafından Bakanlığımızın E-rapor sistemi aracılığıyla sağlık raporunuz düzenlenebilir.
 
Geri
Üst