AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kronik hastalik maasi ne kadar 2022?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kronik hastalık maaşı ne kadar 2022?​

HASTALARA AYDA 2.354 TL 2022’de artan devlet yardımlarından biri de kronik hastalık yardımı. Bu yardım da Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE), tüberküloz ve silikozis hastaları için ödeniyor. Tüberküloz veya SSPE hastası olan kişi veya hastaya bakmakla yükümlü kişiler bu yardımdan yararlanıyor.
Hastalık maaşı nasıl alınır?
Kronik hastalara maaş başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar, ikametgâhlarının bulunduğu il/ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına başvuruda bulunması gerekiyor.
Hastaları maaş alabilir mi?
Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları asgari ücret zammıyla birlikte arttı. Engel oranı yüzde 40-69 arası olan vatandaşlar için 2021 yılında 661,13 lira olan engelli maaşı 2022 yılında 842,81 lira oldu. Engel oranı yüzde 70 ve üzeri olan yurttaşların engelli maaşı ise 2022 yılında bin 264,20 lira oldu.

Hastalarına maaş bağlanıyor mu?​

SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK’nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor.
2022 sayılı kanun maaşı ne kadar?
Kronik hastalık parası nasıl alınır?
KRONİK HASTALARA YÖNELİK YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Kronik hastalara yönelik yardım şartlarını yerine getiren vatandaşlar ikamet adreslerinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvurularını tamamlayabilirler.
2022 yılı için kronik hastalara aylık 200 TL’ye kadar yardım sunuluyor. Elektrik desteği, hastalara nakdi yardım şeklinde sunulmuyor. Hastalar, PTT şubelerine faturalarını ödemek için gittiklerinde 200 TL indirimden yararlanabiliyorlar.
Kronik hastalara yardım başvurusu nasıl yapılır?
Hastalık maaşı ne kadar 2021?

Bipolar hastalarına maaş bağlanıyor mu?​

S12: Bipolar bozukluğu olan bir hasta 2022 sayılı kanuna göre maaş alabilir mi, sağlık hizmetlerinden yararlanabilir mi? C12: Bir kişinin 2022 sayılı kanuna göre maaşa bağlanması için sakat veya malül olması, ayrıca gelirinin olmaması gerekir. Bipolar hastaları eğer geliri yoksa mal müdürlüklerine müracaat edebilirler.

Geri