AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kronik hastaligi olan ogrenciler okula gidebilir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kronik hastalığı olan öğrenciler okula gidebilir mi?​

Milli Eğitim Bakanlığınca, Kovid-19 salgınının devam ettiği süre dahilinde, kronik rahatsızlığını sağlık kurulu raporuyla belgelendiren öğrenciler ile özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, velilerinin yazılı talebi dikkate alınarak okula devamsızlıkla ilgili hükümlerden muaf tutulacak.

Kronik hastalık raporu nasıl alınır 2019?​

KRONİK HASTALIK RAPORU NASIL ALINIR? Kronik hastalıklar ile ilgili rapor almak için e-Devlet üzerinden e-nabız uygulamasına veya direkt olarak e-Nabız uygulamasından yapabilirsiniz.
Öğretmenler uzaktan eğitim sürecinde okula gidecek mi?
Öğretmenler çalışmalarını uzaktan sürdürebilecek ancak kamera veya bilgisayar sıkıntısı yaşayan öğretmenler okula gidebilecek. Zümre öğretmenlerin ise haftada bir gün okula gitmesi gerekecek.

Ailede kronik hastalığı olan öğrenciler okula gidecek mi?​

Covid -19 hastası ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler ile kronik rahatsızlığını belgelendiren öğrenciler okula devam edemedikleri günlerde devamsız sayılmayacak.

Aldığım sağlık raporlarını nereden görebilirim?​

Sağlık Bakanlığı ve e-Devlet ortaklığıyla vatandaşlara sunulan istirahat raporu sorgulama işlemi birkaç adımda tamamlanıyor. Vatandaşlar aynı zamanda raporlarının çıktılarını da barkodlu belge şeklinde e-Devlet üzerinden alabiliyor.
Bulaşıcı hastalık raporu nereden alınır?
Bu raporda bulaşıcı hastalıklar, psikoloji ve nöroloji başlıkları altında birey uzman hekimler tarafından incelenir. Huzurevi başvurularında kullanılacak sağlık raporu için devlet hastanelerinin yanı sıra tıp merkezimize de başvurulabilir.
Milli Eğitim Bakanlığı ”Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli yürütülmesi amacıyla zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1(bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterini işleyecektir.
Kronik hastalığı olan öğrencilerin sınavları ise salgın tedbirleri dikkate alınarak yüz yüze yapılacak. COVID-19 testi pozitif olan veya temaslı durumda olan öğrencilerin sınavları ise karantina bitiminde okul müdürlüklerince belirlenen tarihlerde kayıtlı bulundukları okullarda gerçekleştirilecek.

Geri