Krokanlı Etimek Tatlısı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 fincan toz şeker
1 paket vanilya
2 paket kremşanti
Sosu için;
1 su bardağı dolusu toz şeker
1,5 bardak su
Krokan için;
1 bardak toz şeker
1 kase tuzsuz badem

Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
Sosu için; şekeri tavada karamelize edelim, suyunu koyup şeker eriyene kadar kaynatalım. Etimeklerin üzerine gezdirelim.
Tencereye süt, şeker, nişasta ve unu koyup, tel çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.
Ilıyınca vanilya ve kremşantiyi koyup, mikserle uygunca çırpalım.
Etimeklerin üzerine dökelim, düzeltelim.
Krokan için, şekeri tavada karamelize edip, içine bademleri koyalım. Yağlı kâğıt üzerine dökelim.
Soğuyunca kırarak tatlımızın üzerine serpelim. Yemek için sabırsızlanacaksınız. Afiyet olsun.
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst