SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 fincan toz şeker
1 paket vanilya
2 paket kremşanti
Sosu için;
1 su bardağı dolusu toz şeker
1,5 bardak su
Krokan için;
1 bardak toz şeker
1 kase tuzsuz badem
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
Sosu için; şekeri tavada karamelize edelim, suyunu koyup şeker eriyene kadar kaynatalım. Etimeklerin üzerine gezdirelim.
Tencereye süt, şeker, nişasta ve unu koyup, tel çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.
Ilıyınca vanilya ve kremşantiyi koyup, mikserle uygunca çırpalım.
Etimeklerin üzerine dökelim, düzeltelim.
Krokan için, şekeri tavada karamelize edip, içine bademleri koyalım. Yağlı kâğıt üzerine dökelim.
Soğuyunca kırarak tatlımızın üzerine serpelim. Yemek için sabırsızlanacaksınız. Afiyet olsun.
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket tuzsuz etimek
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 fincan toz şeker
1 paket vanilya
2 paket kremşanti
Sosu için;
1 su bardağı dolusu toz şeker
1,5 bardak su
Krokan için;
1 bardak toz şeker
1 kase tuzsuz badem
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Etimekleri dikdörtgen borcama dizelim.
Sosu için; şekeri tavada karamelize edelim, suyunu koyup şeker eriyene kadar kaynatalım. Etimeklerin üzerine gezdirelim.
Tencereye süt, şeker, nişasta ve unu koyup, tel çırpıcı ile karıştırarak pişirelim.
Ilıyınca vanilya ve kremşantiyi koyup, mikserle uygunca çırpalım.
Etimeklerin üzerine dökelim, düzeltelim.
Krokan için, şekeri tavada karamelize edip, içine bademleri koyalım. Yağlı kâğıt üzerine dökelim.
Soğuyunca kırarak tatlımızın üzerine serpelim. Yemek için sabırsızlanacaksınız. Afiyet olsun.
Krokanlı Etimek Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı