- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.120
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kriyoterapi sonrası ağrı ne zaman geçer?
Hasta genellikle 1 ila 3 hafta içerisinde iyileşir. Eğer kriyoterapi sonrası ateş, kanama, kötü kokan veya sarımsı akıntı ya da geçmeyen ağrı gibi sorunlar yaşarsanız mutlaka doktorunuzla görüşün.Kriyoterapi sonrası şişlik ne zaman geçer?
İşlem sonrası soğuk uygulanan bölgelerde sıvı toplanması, şişlik, ve ağrı oluşması normaldir ve bu etkiler 4 – 5 gün içerisinde ortadan kalkmaktadır. Koyu ten rengine sahip kişilerde uygulama yapılan bölgenin cilt renginde açılma veya koyulaşma olabilmektedir.Kriyoterapi sonrası ne yapılmalı?
Kriyoterapi sonrası ne yapılmalı?Operasyon sonrası şişlik ve sıvı toplanması gibi komplikasyonlar gelişebilir. İşlem sonrası operasyon bölgesinde kabuklanma oluşabilir, oluşan kabuklanma kendiliğinden dökülmektedir. Eğer dökülmez ise antibiyotikli merhemler kullanılmalıdır. Sonuç olarak kriyoterapi sonrası bakım oldukça önem taşımaktadır.
Kriyoterapiden sonra iz kalır mı?
Tedavi yapılan bölgede bir süre sonra yumuşak bir kabuk oluşabilir. Bu kabuk zamanla kendiliğinden düşer ve bazen küçük bir iz bırakabilir, sizin müdahele etmeniz gerekmez.Nasıra sıkılan gaz nedir?
Kriyoterapi -190 derecede nitrojen oksit gazı ya da sıvı azotla uygulanman bir tedavi yöntemidir. Öncesinde uygulama yapılacak bölgede herhangi bir uyuşturma yapılmamaktadır. Bu yöntem ağırlıklı olarak yumuşak nasırlara uygulanmaktadır.Kriyoterapi sonrası hangi krem kullanılır?
Kriyoterapi sonrası hangi krem kullanılır?Ağrı nadiren oluşur; lokal yara pansumanı ve antibiyotikli krem önerilebilir. İşlem sonrası su ile temasta sakınca yoktur.
Elektrokoter ile siğil yakma şeklinde yapılan genital siğil tedavisinde cilt renginde değişim ve yara izi kalma ihtimali vardır ancak lazer ile siğil tedavisinde yara izi kalma ihtimali, ciltte renk değişikliği olma ihtimali çok düşüktür.
Kriyokoter nedir?
Kriyokoter nedir?Bu uygulamada -78,5°C’de katı karbon dioksit (kuru buz), -190°C sıvı azot, florokarbon ve nitrözoksit gibi kriyojen maddeler kullanılır. Dokulara soğuk uygulaması gümüş ya da bakırdan yapılmış kriyokoter adı verilen aletlerle gerçekleştirilir.