Kriyoterapi kac gunde bir yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.105
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kriyoterapi kaç günde bir yapılır?​

Ayak tabanındaki siğillerin tedavisinde 5-6 seans gerekirken; genital bölgelerde 2-3 seans yeterli olabilmektedir. Bazı sporcular günde 2 kez; diğerleri 10 gün boyunca günde 1 ve devamında ayda 1 kez kriyoterapi alırlar. Kozmetik faydalar için 1 ay boyunca düzenli uygulama önerilmektedir.

Siğil izi kalır mı?​

Elektrokoter ile siğil yakma şeklinde yapılan genital siğil tedavisinde cilt renginde değişim ve yara izi kalma ihtimali vardır ancak lazer ile siğil tedavisinde yara izi kalma ihtimali, ciltte renk değişikliği olma ihtimali çok düşüktür.

2-3 haftalık aralarla ortalama 2-4 seans uygulanabilir. Tedavi sonrasında uygulanan bölgede kabuk meydana gelir ve bu ölü doku yaklaşık bir hafta içinde düşer. Bazen, tedaviden sonra siğiller tekrarlayabilir ve birden fazla tedavi türü gerekli olabilir.
Kriyoterapinin yan etkileri nelerdir?
Kriyoterapinin en önemli yan etkileri aşağıdaki gibidir; Ağrı: Her bölgede ve deri hastalığında aynı şiddette değildir. Lezyonları büyük ve derin vakalarda ağrı olacağından lokal anestezi gerekir. Diğer yandan el içi, ayak altı, tırnak çevresi derisi ve mukozalar ağrı açısından daha hassas bölgelerdir.

Kriyoterapiden sonra duş alınır mı?​

Kryo – cerrahi sonrası oluşan yaranın, akan temiz suyla temasının sakıncası yoktur (banyo yapmak serbesttir). Hastalar sıklıkla aynı gün veya ertesi gün işlerine, okullarına veya sosyal hayata geri dönebilir. Yaralar genellikle 1 – 4 hafta içinde kuruyup, kabuklanarak iyileşir.

Kriyoterapi kaç seans sürer?​

Kriyoterapi Tedavisi ne kadar sürer? Sonuç alınma süresi lezyonun yerine, derinliğine ve büyüklüğüne göre değişir. Ayak siğillerinde 5-6 seansta sonuç alınırken el, yüz ve genital bölge siğilleri 2-3 seansta iyileşebilmektedir.
Kriyoterapi leke bırakır mı?
Tedavi yapılan bölgede bir süre sonra yumuşak bir kabuk oluşabilir. Bu kabuk zamanla kendiliğinden düşer ve bazen küçük bir iz bırakabilir, sizin müdahele etmeniz gerekmez.
Kriyoterapi Nedir? Dermatologların ve Jinekologların, cerrahiye gerek kalmadan, derideki lezyonları tedavi etmek için kullandıkları dondurma yöntemine denir. -190 derecede nitrojen oksit gazı ya da sıvı azotla uygulanan bir tedavi yöntemidir.
kolay ve hızlıca dondurur. Soğuk sonucunda saplı et beninin dokusu ölür ve yeni cilt oluşabilir. Saplı et beni çözülür ve 10-14 gün sonra düşer. Zorlayıcı saplı et benlerinde tedavi tekrarlanabilir.
Kriyoterapi sonrası su toplaması nasıl geçer?
Uygulama sonrasında hafif yanma olabilir, sıvı toplayabilir. Sıvı toplanan alan 2-3 gün içinde kabuklanır ve 10 gün içinde tamamen iyileşir. Oluşan su toplanması ve kabuklanmaya kesinlikle müdahale edilmemelidir. Kendi kendine düşmesi beklenmemelidir.

Siğil yakmak mı dondurmak mı?​

Kriyoterapi (Dondurma): Siğilin üzerine sıvı nitrojen gazı ile dondurma işlemi uygulanır. Açık yara oluşmaz bu nedenle enfeksiyon riski taşımaz. 5-10 günlük bir iyileşme süreci genellikle yeterlidir.

Siğil tedavisinde iz kalır mı?​

 
Geri
Üst