AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kristal izolasyon nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kristal izolasyon nedir?​

Tanımı Çimento esaslı, tek bileşenli, kapiler etkili, pozitif ve negatif yönden uygulanan, aktif kimyasal katkılar ile modifiye edilerek üretilen, kristalize etki yaparak betonarme elemanları koruyan ve su geçirimsiz kılan su yalıtım malzemesidir.

Negatif su yalıtımı nasıl yapılır?​

Negatif su yalıtım uygulamlarında kristalize çimento esaslı sürme su yalıtım malzemeleri kullanılmaktadır. Kristalize su yalıtım malzemeleri, uygulama yapımından sonra beton içersine nüfus ederek, betondaki kapiler boşlukları kristal parçacıklarla kapatarak suyun bina içerisine girişi engelleyecektir.

Kristalize su yalıtım malzemesi nedir?​

Kristalize su yalıtım malzemesi nedir?
Tanımı ve Kullanım Alanları: Çimento esaslı, konsantre kimyasal maddeler ve özel olarak seçilmiş ince agregadan oluşmuş kristalize özellikte toz bir harçtır. Yatay iş derzlerinde oluşacak yalıtım sorununa karşı kuru serpme yöntemiyle de uygulanabilir.

Sıka nerede kullanılır?​

Sıka nerede kullanılır?
Sika Özel Uygulamalar için Komple Sistem Çözümleri Sunuyor
- Zemin Altı Yapılar ve Bodrumlar.
- Balkon ve Teraslar.
- Yüzme Havuzları
- Tuvalet ve Banyolar.

Negatif su basıncı ne demek?​

Uygulama yapılacak yüzey yönündeki suyun oluşturduğu basınca pozitif, tersi yöndekine de negatif su basıncı denilir.

Pozitif su yalıtımı nedir?​

Suyun geldiği yönden yapılan yalıtıma pozitif yalıtım denmektedir. Temel altları, betonarme perdelerin toprakla temas eden yüzeyleri, su deposunun iç yüzeyleri, havuzların iç yüzeyleri ve teraslarda yapılan yalıtımlar pozitif taraf uygulamalarına örnektir.

Rijit su yalıtım malzemesi nedir?​

Rijit su yalıtım malzemesi nedir?
Çimento esaslı malzemeler genel olarak rijit malzemelerdir. Akrilik esaslı su yalıtım ürünleri, kullanıma hazır olarak alınan malzemelerdir. Esnek özellikte olup, çatlak köprüleme performansları yüksektir. Yüzeye sadece pozitif taraftan uygulanarak koruma sağlarlar.

Rijit su yalıtım malzemeleri nelerdir?​

Rijit su yalıtım malzemeleri nelerdir?
Bu sistemde yalıtım geçirimsiz kagir harçlar kullanılarak yapılır. Bu harç; agrega, çimento, su ve geçirimsizliği sağlayan katkı maddesinden oluşur. Katı maddeleri, karışıma toz veya sıvı halde katılır.

Inşaatta Sika nedir?​

Bu yöntemde, yapıştırıcı alt katmanların yüzeylerine uygulanarak birlikte sıkıştırılır ve belli bir süre sonra iki nesne kuvvetli ve rijit olarak birbirine sabitlenir. Buradan, yapısal ve rijit birleştirme hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Kristal izolasyon, çimento esaslı, tek bileşenli, aktif kimyasal katkılar ile modifiye edilerek üretilen bir su yalıtım malzemesidir. Kristalize etki yaparak betonarme elemanlarını korur ve su geçirimsiz hale getirir. Negatif su yalıtımı uygulamalarında kristalize çimento esaslı sürme su yalıtım malzemeleri kullanılır. Bu malzemeler beton içerisindeki kapiler boşlukları kristal parçacıklarla doldurarak suyun bina içine girişini engeller.

Kristalize su yalıtım malzemesi, çimento esaslı, konsantre kimyasal maddeler ve özel seçilmiş ince agregadan oluşmuş kristalize özellikte bir toz harçtır. Yatay iş derzlerinde oluşabilecek su yalıtım sorunlarına karşı kuru serpme yöntemiyle uygulanabilir. Sıka ise özel uygulamalar için komple sistem çözümleri sunmaktadır ve zemin altı yapılar, bodrumlar, balkonlar, teraslar, yüzme havuzları, tuvalet ve banyolar gibi alanlarda kullanılabilir.

Negatif su basıncı, uygulama yapılacak yüzeyin karşılaştığı su basıncına denir. Pozitif su yalıtımı ise suyun geldiği yönden yapılan yalıtımı ifade eder; temel altları, betonarme perdelerin toprakla temas eden yüzeyleri, su deposu iç yüzeyleri gibi alanlarda pozitif yalıtım uygulanır. Rijit su yalıtım malzemeleri genellikle çimento esaslı ve rijit malzemelerdir. Akrilik esaslı su yalıtım ürünleri ise esnek özelliktedir ve çatlak köprüleme performansları yüksektir.

Rijit su yalıtım malzemeleri kagir harçlar kullanılarak oluşturulur. Bu harçlar genellikle agrega, çimento, su ve geçirimsizliği sağlayan katkı maddelerinden oluşur. Sika ise yapıştırıcı alt katmanların yüzeylerine uygulanarak sıkıştırılır ve iki nesnenin kuvvetli ve rijit bir şekilde birbirine sabitlenmesini sağlar. Bu sayede yapısal ve rijit birleştirmeye olanak sağlar.

Geri