- Konu Yazar
- #1
Krepli Etli Sultan Kebabı Tanımı İçin Materyaller
Krep için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç gereçleri;
Yarım kg kuşbaşı doğranmış dana eti
1 su bardağı donmuş bezelye
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 adet soğan
2 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Yarım su bardağı sıvıyağ
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Azıcık muskat rendesi
3 su bardağı süt
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar
Krepli Etli Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel eti küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı su ile kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca altını kısıp yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Etler pişerken krepleri yapalım.
Yumurta ve sıvı gereçleri çırpıp un ekleyip çırpmaya devam edelim.
Yapıştırmaya bir tavada incecik krepler yapalım.
Bu ortada partlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım ,tavaya yağı alıp kızdıralım.
Partlıcanları kızartalım tavadan almadan incecik doğradığımız öbür materyalleri de koyup karıştıralım ,haşladığımız bezelyeleri ekleyip karıştırın.
Etleri de ek edip baharatlarını koyup altını kapatalım.
Öbür tarafta beşamel sos için; Tavaya tereyağı koyup eritelim unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
Ilık sütle açalım, süratli çırparak topaklanmadan kıvam alana kadar çırpalım.
Tuz, karabiber ve muskat rendesi koyup tekrar çırpalım ocaktan alalım.
Bir kasenin içine krep koyup içine hazırladığımız iç gerecinden koyup kenarlarını içine katlayarak kapatalım zıt çevirip tepsiye dizelim bütün materyalleri bu biçimde yapalım.
Üstüne beşamel sosla kapatın.
Kaşar peyniri serpelim.
Evvelce 180 derecede ısıttığımız fırına verelim üstü nar üzere kızarana kadar pişirelim sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.
Krep için;
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
İç gereçleri;
Yarım kg kuşbaşı doğranmış dana eti
1 su bardağı donmuş bezelye
3 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 adet soğan
2 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için;
Yarım su bardağı sıvıyağ
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Azıcık muskat rendesi
3 su bardağı süt
Üzeri için;
1 kase rendelenmiş kaşar
Krepli Etli Sultan Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Evvel eti küçük bir tencereye alıp 1 su bardağı su ile kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca altını kısıp yaklaşık 40 dakika pişirelim.
Etler pişerken krepleri yapalım.
Yumurta ve sıvı gereçleri çırpıp un ekleyip çırpmaya devam edelim.
Yapıştırmaya bir tavada incecik krepler yapalım.
Bu ortada partlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayalım ,tavaya yağı alıp kızdıralım.
Partlıcanları kızartalım tavadan almadan incecik doğradığımız öbür materyalleri de koyup karıştıralım ,haşladığımız bezelyeleri ekleyip karıştırın.
Etleri de ek edip baharatlarını koyup altını kapatalım.
Öbür tarafta beşamel sos için; Tavaya tereyağı koyup eritelim unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım .
Ilık sütle açalım, süratli çırparak topaklanmadan kıvam alana kadar çırpalım.
Tuz, karabiber ve muskat rendesi koyup tekrar çırpalım ocaktan alalım.
Bir kasenin içine krep koyup içine hazırladığımız iç gerecinden koyup kenarlarını içine katlayarak kapatalım zıt çevirip tepsiye dizelim bütün materyalleri bu biçimde yapalım.
Üstüne beşamel sosla kapatın.
Kaşar peyniri serpelim.
Evvelce 180 derecede ısıttığımız fırına verelim üstü nar üzere kızarana kadar pişirelim sıcak servis edelim.
Afiyet olsun.