- Konu Yazar
- #1
Kreple neler yapabilirim?
Krepleri Akşam Yemeğinin Başrolüne Taşıyan 10 Pratik ve Nefis…- Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi.
- Tavuklu Krep Tarifi.
- Krep Lazanya Tarifi.
- Etli Krep Tarifi.
- Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi.
- Fırında Rulo Krep Tarifi.
- Krep Bohçasında Tavuk Tarifi.
- Manisa Bohça Kebabı Tarifi.
Sade Kaygana nasıl yapılır?
Sade Kaygana (Otsuz) Tarifi Nasıl Yapılır?- Yumurtalarla unu iyice çırpın. İçine su, süt tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve iyice çırpın.
- Yağlanmış teflon tavayı ısıtın. Tavanın büyüklüğüne göre 2 kepçe kadar hamur koyun ve arkalı önlü pişirin.
- Kayganalarınızı çevirirken ince bir tahta kaşık kullanabilirsiniz.
Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tariftir….Kaygana Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
- Sonra yumurtaları ekleyin.
- En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
- Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
- Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.
Sütsüz Kaygana nasıl yapılır?
Sütsüz Kaygana nasıl yapılır?Sütsüz Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları iyice çırpıp üzerine yağ ve suyu ekliyoruz.
- Un ve tuzu da ekleyip çırpıyoruz.
- Sonra da yanmaz tavamızı ısıtıp içine hazırladığımız hamurdan bir kepçe döküyoruz.
- Önlü arkalı iyice pişirdikten sonra çıkarıyoruz.
- Ayrıca isteğe bağlı peynir ve maydanoz da eklenebilir.
Sıkma hamuruna ne katılır?
Sıkma hamuruna ne katılır?Hamur için: 6-7 su bardağı un. 1 çay kaşığı tuz….İç harcı için;
- 4 adet kuru soğan.
- 1 er adet kırmızı ve yeşil biber.
- Sıvıyağ
- Yarım yemek kaşığı salça.
- Yarım kilo peynir-çökelek karışımı
- Yarım demet maydanoz.
- Tercihe göre 2 adet domates.
- Kekik, pul biber.