Kreple neler yapabilirim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
143.172
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kreple neler yapabilirim?​

Krepleri Akşam Yemeğinin Başrolüne Taşıyan 10 Pratik ve Nefis…
- Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi.
- Tavuklu Krep Tarifi.
- Krep Lazanya Tarifi.
- Etli Krep Tarifi.
- Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi.
- Fırında Rulo Krep Tarifi.
- Krep Bohçasında Tavuk Tarifi.
- Manisa Bohça Kebabı Tarifi.

Sade Kaygana nasıl yapılır?​

Sade Kaygana (Otsuz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtalarla unu iyice çırpın. İçine su, süt tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve iyice çırpın.
- Yağlanmış teflon tavayı ısıtın. Tavanın büyüklüğüne göre 2 kepçe kadar hamur koyun ve arkalı önlü pişirin.
- Kayganalarınızı çevirirken ince bir tahta kaşık kullanabilirsiniz.
Kolay Kaygana nasıl yapılır?​
Kaygana bol yumurtalı, krebe benzeyen bir tariftir….Kaygana Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın.
- Sonra yumurtaları ekleyin.
- En son yeşillikleri ekleyip çırpın.
- Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
- Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın.

Sütsüz Kaygana nasıl yapılır?​

Sütsüz Kaygana nasıl yapılır?
Sütsüz Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları iyice çırpıp üzerine yağ ve suyu ekliyoruz.
- Un ve tuzu da ekleyip çırpıyoruz.
- Sonra da yanmaz tavamızı ısıtıp içine hazırladığımız hamurdan bir kepçe döküyoruz.
- Önlü arkalı iyice pişirdikten sonra çıkarıyoruz.
- Ayrıca isteğe bağlı peynir ve maydanoz da eklenebilir.

Sıkma hamuruna ne katılır?​

Sıkma hamuruna ne katılır?
Hamur için: 6-7 su bardağı un. 1 çay kaşığı tuz….İç harcı için;
- 4 adet kuru soğan.
- 1 er adet kırmızı ve yeşil biber.
- Sıvıyağ
- Yarım yemek kaşığı salça.
- Yarım kilo peynir-çökelek karışımı
- Yarım demet maydanoz.
- Tercihe göre 2 adet domates.
- Kekik, pul biber.

Sıkma hamurunun içine ne konur?​

Sıkma Hamuru İçin: 2,5su bardağıun. 1paketinstant maya. 1çay kaşığıtuz. 1su bardağısu.
 
Krepler oldukça çeşitli yemeklerde kullanılabilen çok yönlü bir malzemedir. Kreplerle yapılabilecek tarifler arasında tavuklu bohça kebabı, tavuklu krep, krep lazanya, etli krep, ton balıklı krep dürüm, fırında rulo krep, krep bohçasında tavuk, ve Manisa bohça kebabı gibi birbirinden lezzetli seçenekler bulunmaktadır.

Sade kaygana tarifi oldukça basit ve pratik bir tariftir. Yumurtalarla unu çırpıp içine su, süt, tuz ve sıvı yağ ekleyerek hamuru hazırlayabilirsiniz. Ardından yağlanmış tavada hamuru pişirip arkalı önlü kızartabilirsiniz. Kayganayı çevirirken ince bir tahta kaşık kullanmanızı öneririm.

Kolay kaygana tarifi ise bol yumurtalı ve krebe benzeyen bir tariftir. Un, süt ve tuzu karıştırıp ardından yumurtaları ekleyerek hamuru hazırlayabilirsiniz. Son olarak yeşillikleri ekleyip kızgın yağda arkalı önlü kızartarak servis edebilirsiniz.

Sütsüz kaygana yapmak isterseniz, yumurtaları çırpıp üzerine yağ ve su ekleyerek devam edebilirsiniz. Un ve tuzu da ekleyip çırptıktan sonra yanmaz tavada pişirip isteğe bağlı peynir ve maydanoz ekleyebilirsiniz.

Sıkma hamuru için 6-7 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz gibi malzemeler kullanılmaktadır. İç harcı için ise kuru soğan, kırmızı ve yeşil biber, sıvı yağ, salça, peynir-çökelek karışımı, maydanoz, domates, kekik ve pul biber gibi malzemelerle zenginleştirilebilir.

Sıkma hamurunun içine ise 2.5 su bardağı un, 1 paket instant maya, 1 çay kaşığı tuz ve 1 su bardağı su kullanılmaktadır. Bu iç harca isteğe bağlı olarak farklı malzemeler ekleyebilir ve zenginleştirebilirsiniz.
 
Geri
Üst