SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Krep Yatağında Mantar Sote Tanımı İçin Materyaller
1 paket mantar
4 tane yeşil biber
2 tane kapya biber
1 adet tavuk göğsü
Beşemal sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
karabiber
Krep için;
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Tuz
Üzeri için;
Kaşar
Krep Yatağında Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kreplerimizi yapıyoruz. Krep gereçlerini bir kapta hazırlayıp teker teker tavada pişiriyoruz.
Daha sonra tavuk mantar biberlerimizi teker teker yağda soteliyoruz.
Beşemal sosumuzu hazırlıyoruz.Tereyağını eritip unumuzu ekliyoruz sütümüzü de ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Orta ara karıştırın üstü kabuk bağlamasın.
Bir kase alıp krebimizi yerleştirip sotemizi ekliyoruz.
Üzerini kapatıp tepsiye yerleştiriyoruz. Bu süreci tekrarlıyoruz.
Üzerlerine beşemal sosumuzu döküyoruz. Rendelediğimiz kaşarı serpiştiriyoruz.
Kaşarın üstü kızarınca fırından alıyoruz.Afiyet olsun
1 paket mantar
4 tane yeşil biber
2 tane kapya biber
1 adet tavuk göğsü
Beşemal sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1.5 yemek kaşığı un
karabiber
Krep için;
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Tuz
Üzeri için;
Kaşar
Krep Yatağında Mantar Sote Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kreplerimizi yapıyoruz. Krep gereçlerini bir kapta hazırlayıp teker teker tavada pişiriyoruz.
Daha sonra tavuk mantar biberlerimizi teker teker yağda soteliyoruz.
Beşemal sosumuzu hazırlıyoruz.Tereyağını eritip unumuzu ekliyoruz sütümüzü de ekleyip kaynamasını bekliyoruz.
Kaynadıktan sonra karabiberimizi ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Orta ara karıştırın üstü kabuk bağlamasın.
Bir kase alıp krebimizi yerleştirip sotemizi ekliyoruz.
Üzerini kapatıp tepsiye yerleştiriyoruz. Bu süreci tekrarlıyoruz.
Üzerlerine beşemal sosumuzu döküyoruz. Rendelediğimiz kaşarı serpiştiriyoruz.
Kaşarın üstü kızarınca fırından alıyoruz.Afiyet olsun