- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 144.197
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Krep neden yapışır?
Viskozite yeterli olduğunda, hamur parçacıkları pişirme sırasında “birbirine yapışır”, bu nedenle tavanın gerisinde kalırlar. Aksi takdirde, tava, bağlandıklarından daha büyük bir güçle onları çeker.Krep hamuru bekler mi?
Krep harcını 1 saat kadar oda sıcaklığında ya da vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında mutlaka bekletin. Beklettiğinizde içerisinde minik hava kabarcıklarını olduğunu gözlemleyeceksiniz. Bu hava kabarcıkları nefis krepler yapacağınızın habercisi aslında.
Krep tavası olmadan krep nasıl yapılır?
Derin bir kap içine koyduğunuz un, süt ve suyu pürüzsüz hale gelene kadar çırpın. Bu aşamadan sonra yumurtaları da ekleyerek çırpmaya devam edin. Daha sonra yağ ve tuzu da ekleyerek çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Malzemelerin kek hamurundan daha akışkan bir kıvamda olmasına dikkat edin.
Pankek neden tavaya yapışır?
Pancakeleri pişirirken mutlaka kısık ateş kullanın yoksa birden yoğun ateşte kalan hamur tavaya yapışabilir.Pankek hamuru ertesi güne nasıl saklanır?
Krep Hamuru Nasıl Saklanır?
- Buzdolabı Adım 1.
- Adım 2. Kabı plastik bir örtü ile örtün.
- Adım 3. Kapağı plastik sargının üstüne yerleştirin.
- Dondurucu. Adım 1.
- Adım 2. Torbayı dondurucuya koyun.
- Adım 3. Donmuş hamuru eritmek için torbayı bir gece buzdolabına koyun veya bir kase ılık suya koyun.
Krepin yapışmaması için ne yapmalıyız?
Kreplerin tavaya yapışmaması için ne yapmak gerekir?
- Krep pişirdiğiniz tava orta büyüklükte olmalıdır.
- Yumurta mutlaka iyice çırpılmalıdır.
- Krep hamurunu dökerken mutlaka kepçe kullanılmalıdır.
- Eklenen süt soğuk olmalıdır.
- Tava iyice kızdırılmadan malzeme dökülmemelidir.
- Krep hamuru ince bir tabaka halinde dökülmelidir.
Aynı zamanda temel malzemeler olan yumurta ve sütü oda sıcaklığına getirdikten sonra kullanmaya dikkat etmelisiniz.