AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Krep in icine ne konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Krep in içine ne konur?​

Sade yapıp içine peynirden reçele, çikolatadan zeytin ezmesine her lezzet sürülerek afiyetle yenebileceği gibi daha hazırlanırken hamuruna malzemeler katarak zenginleştirmek de mümkün üstelik.
Krep ile ne iyi gider?
Kahvaltılarda ekmek yerine bile tüketebileceğimiz, her kültürde de yeri olan krep; çikolata kreması, bal, kaymak, peynir, reçel yani tatlı tuzlu her kahvaltılığın yanına çok yakışıyor.

Yapışmayan krep nasıl yapılır?​

Kreplerin tavaya yapışmaması için mutlaka krep tavası kullanmaya özen gösterin. Orta ateşte pişirin. Tavanızı yağlayın ve tavadaki yağ kızınca bir kepçe yardımıyla krep hamurunuzu döküp hafifçe sallayarak yayılmasını sağlayın. Hamurunuzun bir kısmı pişince yüzeyi şekil değiştirmeye başlayacak.
Krepin tavaya yapışmaması için ne yapmalı?
Kreplerin tavaya yapışmaması için ne yapmak gerekir?
- Krep pişirdiğiniz tava orta büyüklükte olmalıdır.
- Yumurta mutlaka iyice çırpılmalıdır.
- Krep hamurunu dökerken mutlaka kepçe kullanılmalıdır.
- Eklenen süt soğuk olmalıdır.
- Tava iyice kızdırılmadan malzeme dökülmemelidir.
- Krep hamuru ince bir tabaka halinde dökülmelidir.
İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister. Biraz pratik yapmanız gerekecektir 😉 Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz. Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır.
Akıtma yanında ne yenir?
Sıcak ve peynirle yenir.

Tavada krep nasıl çevrilir?​

Malzemelerin kek hamurundan daha akışkan bir kıvamda olmasına dikkat edin. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe doldurun ve yağladığınız kızgın tavaya dökün. Hafifçe sallayarak hamurun tavaya yayın. Hamurun her iki tarafını da çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin.
Krepe yumurta konur mu?
Öncelikle yumurtayı kırıp, biraz çırpın. Sonra süt ve suyu ekleyip, çırpmaya devam edin. Tuz ve karbonatı da ekleyin ve unu da ekleyip, koyu olmayan bir krep hamuru elde edin. Yapıştırmaz tavayı iyice ısıtın ve bir fırça ile çok az sıvı yağ sürün.
 
Geri
Üst