AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Krep icin malzemeler nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Krep için malzemeler nelerdir?​

Kahvaltılık Krep Tarifi İçin Malzemeler

Krep ile neler yapılır?​

Krepleri Akşam Yemeğinin Başrolüne Taşıyan 10 Pratik ve Nefis…
- Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi.
- Tavuklu Krep Tarifi.
- Krep Lazanya Tarifi.
- Etli Krep Tarifi.
- Ton Balıklı Krep Dürüm Tarifi.
- Fırında Rulo Krep Tarifi.
- Krep Bohçasında Tavuk Tarifi.
- Manisa Bohça Kebabı Tarifi.
Normal tavada krep olur mu?
İnce krep tavası, yanmaz yapışmaz düz yüzeyli tava ya da demir döküm tava. Krep yaparken bu üç çeşit tavadan herhangi biri varsa harcı hazırlamaya hemen başlayın çünkü en lezzetli krepler onlar sayesinde pişiriliyor. Sac ya da krep pişirmek üzere özel tasarlanan elektrikli saclar da mükemmel pişirme araçları.
Akıtma yanına ne gider?
Sıcak ve peynirle yenir.

Kahvaltıda krep yanına ne gider?​

Kahvaltılarda ekmek yerine bile tüketebileceğimiz, her kültürde de yeri olan krep; çikolata kreması, bal, kaymak, peynir, reçel yani tatlı tuzlu her kahvaltılığın yanına çok yakışıyor.

6 kişilik krep nasıl yapılır?​

1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu da ekleyin. Üzerine 6 yemek kaşığı unu ilave edip bir çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.Sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın. Hazırladığınız krep harcından küçük bir kepçe kadar doldurun.
Krep nasıl yapılır tavada krep?
Tam kıvamında krep hamurunu şu şekilde hazırlayabilirsiniz: İlk olarak sütü derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyin. Unu da ekledikten sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra krep hamurunuzu artık tavaya dökerek pişirebilirsiniz.
Krep tavaya nasil dökülür?
Yapıştırmaz tavayı iyice ısıtın ve bir fırça ile çok az sıvı yağ sürün. Hamurdan yeterince döküp, hızlıca tavayı yanlara doğru eğin. İnce olmasının püf noktası, hamurun cıvık olması ve kızgın tavaya dökülüp, tavayı sağa sola oynatarak hemen yayılmasıdır.
 
Geri
Üst