AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Krep Hamuruyla Hem Tatlı Hem Tuzlu

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Krep Hamuruyla Hem Tatlı Hem Tuzlu Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için;
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı silme kabartma tozu
2 yemek kaşığı yağ
2,5 su bardağı un
İçine sürmek için;
Kahvaltılık çikolata
Sürülebilir peynir

Krep Hamuruyla Hem Tatlı Hem Tuzlu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak yağ, yumurta, süt, su bu gereçleri derin bir kapta karıştırıyoruz.
Sonra un, tuz ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Karışım kek hamuruna nazaran daha akışkan olacak böylelikle tavaya döktüğümüzde etrafına daha rahat yayılacak.
Tavayı her seferinde yağlamayı unutmayın ve evvelden ısıtın.
Ben her keresinde bir kepçe dolusu döktüm zira tavam büyüktü onu siz kendinize nazaran ayarlayın ve döktükten sonra tavayı kendi etrafında çevirin ki etrafına dağılıp incelsin.
Krepimizi bir spatula yardımıyla çevirip güzelce pişsin.
Sonra kesme tahtası gibisi düz bir yere alıp içine ister peynir istersek te çikolata sürüp sarıyoruz. Yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
Krep Hamuruyla Hem Tatlı Hem Tuzlu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst