AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Krep (Cızlama)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Krep (Cızlama) Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
2 su bardağından biraz az un
2 su bardağı süt (Dilerseniz yarı yarıya süt ve su karışık kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için sıvı yağ

Krep (Cızlama) Tanımı Yapılışı

Unu ve sütü ile topak kalmayana kadar düzgünce çırpın.
Yumurtaları ekleyin ve biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur elde edin.
Tavanıza 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Tüm harcınız bitene kadar bu sürece devam ediniz. vee krepiniz hazır, afiyet olsun.
 
Geri
Üst