- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 144.216
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Krep çeşitleri nelerdir?
Portakallı Krep Tarifi.Çıtır çıtır krep nasıl yapılır?
Çıtır Krep Tarifi Nasıl Yapılır? Karışımları ekleyip, kıvamı boza kıvamında olana kadar süt ekleyerek çırpıyoruz. İçinde topaklanmalar kalmayınca teflon tavayı ısıtıyoruz. Her seferinde 1 yemek kaşığı kadar az yağda 1 kepçelik ölçülerde alarak kızartıyoruz.Tam kıvamında krep nasıl yapılır?
Bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları, sütü, su koyalım ve çırpalım iyice. Daha sonra tuz ve un ilave edin. Hiç topak kalmayacak şekilde güzelce çırpınız ve daha akıcı bir hamur elde edelim. Teflon tavaya 1 kereye mahsus sadece az sıvı yağ koyalım ve tavanın iyice ısınmasını sağlayalım.
Kaygana nasıl yapılır?
Kaygana Tarifi Nasıl Yapılır?
- Unu, sütü ve tuzu derin bir kabın içerisinde güzelce çırpın.
- İçerisine ince ince doğranmış; maydanoz, taze soğan ve dereotunu da ekleyip iyice karıştırın.
- Harca 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyun, yağ kızınca hazırladığınız kaygana hamurundan bir kepçe alın ve tavaya yayın.
En güzel krep nasıl yapabilirim?
Tam kıvamında krep hamurunu şu şekilde hazırlayabilirsiniz: İlk olarak sütü derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ekleyin. Unu da ekledikten sonra pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra krep hamurunuzu artık tavaya dökerek pişirebilirsiniz.Krep kırığı ne demek?
Orijinal Fransız bisküvisi çıtırtısı. Ezilmiş orijinal Fransız ‘gauffres dentelles’ten oluşan bu çıtır karışım, pralinlerinize ve gianduja’larınıza hafif bir çıtırlık eklemeye hazırdır. Ayrıca bonbonlara, hamur işlerine ve tatlılara çıtır bir iç sağlamak için temperlenmiş çikolata ile karıştırabilirsiniz.Sabah kahvaltısı için krep nasıl yapılır?
Kahvaltılık Krep Tarifi Nasıl Yapılır?
- Krep tarifi hazırlamak için un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
- Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça ile yayın.
- Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün, sağa sola eğerek yayın.
Pankekin içine ne koyabilirim?
Tahin ve süt ile hazırlanan bu pankek, bal ve ceviz ile zenginleştirilir. Hafif tadı ile çok sevilen bu pankeki, bal yerine pekmez ile de hazırlayabilirsiniz.
Çikolata ve kırmızı meyvelerle tercih edenlerseniz erimiş çikolatayı kreplerin üzerine gezdirip ahududu, çilek gibi kırmızı meyvelerle de süsleyin. Un, süt ve yumurtaları büyük bir kasede çırpıcı ile iyice karıştırın.
Yumurtayı çırpalım, süt, yoğurt, un ilave edim çırpmaya devam edelim. En son maydanozu ekleyip krep tavasına 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirelim. 1 kepçe hamur döküp çok kızartmadan iki taraflı pişirelim, her pişirmeye 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave etmeyi unutmayalım afiyet olsun.