AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Krep Bohçası (İçi Bol Tavuklu)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Krep Bohçası (İçi Bol Tavuklu) Tarifi İçin Malzemeler

Krep tarifi:
2 yumurta
1,5 su bardağı süt
10 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
1 tutam dereotu
İç harcı için:
2 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri beşamel sosu için:
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tepeleme margarin
1,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz

Krep Bohçası (İçi Bol Tavuklu) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Krep için bütün malzemeleri derin bir kapta iyice çırpalım daha sonra yapışmaz yüzeyli tavayı ocağa alalım ve ısınınca kepçeyi doldurup dökelim her iki yüzeyinde pişince köşeye alalım bütün işlem böyle devam edilir.
Daha sonra krepler soğumaya dursun biz tavuk içimizi hazırlayalım.
Soğan, yağ ile ocağa alınır kavurulma devam ederken doğranan tavuklar da eklenir sonra baharatları eklenir ve pişirilir köşeye alalım.
Şimdi sıra beşamel sosunda onuda bir küçük tencereye un ve margarin alınarak pembeleşinceye kadar kavrulur. Süt ve tuz eklenir ve koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. En son kaşarlar rendelenir.
Şimdi soğuyan krep derin bir orta boy kaseye yerleştirilir ve içine tavuk sosu alınır üzeri kürdan yardımıyla kapatılarak tepsiye ters dizilir bütün işlemler bitince beşamel sosu hepsinin üzerine eşit olarak yayalım.
En son rendelenmiş kaşarlar da serpilir ve fırına alınır iyice kızarana kadar pişiriyoruz servise hazırdır.
Hem dışı hem içi ayrı lezzetler ve üzerinde ise daha ayrı lezzetle sunduğum paylaştığım tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerimize olsun inşallah hayırlı akşamlar

Krep Bohçası (İçi Bol Tavuklu) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst