Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kremşantili Tavuk Göğsü

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kremşantili Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker (Normal su bardağı ölçüsü, çok tatlı sevmeyen 1 su bardağı da kullanabilir)
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı (Margarin de olabilir)
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta

Kremşantili Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle uygun bir tencereye 1 litre sütü boşaltalım.
İçerisine belirtilen ölçülerdeki un, nişasta ve şekeri koyup ocağa almadan çırpalım ve ocağın altını yakıp sürekli karıştırarak pişirelim.
Muhallebimiz koyulaşmaya başlayınca altını kapatıp içine öncelikle vanilyayı ekleyelim ardından terayağını ekleyip, iyice çırparak yağı içinde eritelim.
Yağ ve vanilyayı ekleyip, içinde karıştırdıktan sonra 1 paket toz kremşantiyi ekleyip, mikser yardımı veya normal çırpıcı ile. İyice karıştıralım.
Kremşantili Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst