SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kremşantili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı zeytin yağ
1 paket vanilya
1 su bardağı un
2.5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonata
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için:
1 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
Kuru meyveler ve çikolata (isteğe bağlı süsleyebilirsiniz)
Kremşantili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için şeker,su kaynatılır ve limon dilimi atılarak 10 dakika daha kısık ateşte kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurt,şeker ve yağ iyice karıştırılıp üzerine diğer malzemeleride dökerek güzel bir hamur elde edilir.
Kare borcama dökülerek 180 derece ısıttığımız fırında 40 dakika pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çatalla delikler açıp şerbeti ile buluşturulur.
Şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılarak dolapta dinlendirilir.
Tatlımız soğuduktan sonra şantiyi üzerine yayıp kuru meyve ve çikolata ile süsleyerek üç dört saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edilir.
Kremşantili İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı zeytin yağ
1 paket vanilya
1 su bardağı un
2.5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonata
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon
Üzeri için:
1 su bardağı süt
2 poşet krem şanti
Kuru meyveler ve çikolata (isteğe bağlı süsleyebilirsiniz)
Kremşantili İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbeti için şeker,su kaynatılır ve limon dilimi atılarak 10 dakika daha kısık ateşte kaynatılıp soğumaya bırakılır.
Hamuru için yoğurt,şeker ve yağ iyice karıştırılıp üzerine diğer malzemeleride dökerek güzel bir hamur elde edilir.
Kare borcama dökülerek 180 derece ısıttığımız fırında 40 dakika pişirilir.
İlk sıcaklığı çıktıktan sonra çatalla delikler açıp şerbeti ile buluşturulur.
Şanti için süt ve toz şanti iyice çırpılarak dolapta dinlendirilir.
Tatlımız soğuduktan sonra şantiyi üzerine yayıp kuru meyve ve çikolata ile süsleyerek üç dört saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edilir.
Kremşantili İrmik Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı