- Konu Yazar
- #1
Kremşantili İrmik Helvası Tanımı İçin Materyaller
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket kremşanti
Kremşantili İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremşantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz. Bu sırada irmik helvamızı hazırlıyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz. İrmiği ekleyip 5-6 dakika kavuruyoruz.
Rengi yoğunlaşınca toz şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Akabinde suyu ekleyip karıştırıyoruz. Katılaşınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendikten sonra yuvarlak bir kap alıyoruz ve içini ıslatıyoruz. Kabın yarısına kadar irmiği koyuyoruz.
Üzerine kremşantiden biraz koyuyoruz. Ve üzerine tekrar irmiği koyuyoruz.
Daha sonra kabı zıt çevirip kolay bir formda kalıp çıkarabilirsiniz. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 paket kremşanti
Kremşantili İrmik Helvası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kremşantiyi hazırlayıp buzdolabında bekletiyoruz. Bu sırada irmik helvamızı hazırlıyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz. İrmiği ekleyip 5-6 dakika kavuruyoruz.
Rengi yoğunlaşınca toz şekeri de ekleyip 2-3 dakika daha kavuruyoruz. Akabinde suyu ekleyip karıştırıyoruz. Katılaşınca ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlendikten sonra yuvarlak bir kap alıyoruz ve içini ıslatıyoruz. Kabın yarısına kadar irmiği koyuyoruz.
Üzerine kremşantiden biraz koyuyoruz. Ve üzerine tekrar irmiği koyuyoruz.
Daha sonra kabı zıt çevirip kolay bir formda kalıp çıkarabilirsiniz. Üzerini istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Herkese afiyet olsun