SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kremalı Tavuklu Nefis Makarna Tanımı İçin Malzemeler
1 paket penne makarna
1 adet tavuk göğsü
1 adet yeşilbiber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 küçük soğan
4-5 diş sarımsak
Maydanoz
1 litre tavuk suyu
1 paket sıvı krema
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Kremalı Tavuklu Nefis Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü kemiğinden ayrılarak küp küp doğranır.
Kemiğin üzerine su eklenip tavuk suyu elde edilir.
Isıtılmış tavaya tavukgöğsü konur hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Suyunu çeken tavuk göğsünün üzerine sıvı yağ eklenir .
Ardından soğan ,sarımsak ve biberler eklenir ve kavrulur.
Salça ,tuz ve baharatlar da eklendikten sonra tavuk suyu ve krema ek edilir.
Kaynadıktan sonra makarna eklenir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Gerekli görülürse kaynar su eklenir.
İyice demlenen makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Kapağı kapatılarak ocak kapatılır ve kaşar peynirinin erimesi sağlanır.
Servis sırasında ince doğranmış maydanoz serpilir.
Kremalı Tavuklu Nefis Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 paket penne makarna
1 adet tavuk göğsü
1 adet yeşilbiber
1 adet kırmızı biber
1 adet sarı biber
1 küçük soğan
4-5 diş sarımsak
Maydanoz
1 litre tavuk suyu
1 paket sıvı krema
Yarım yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Kremalı Tavuklu Nefis Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsü kemiğinden ayrılarak küp küp doğranır.
Kemiğin üzerine su eklenip tavuk suyu elde edilir.
Isıtılmış tavaya tavukgöğsü konur hafif pembeleşene kadar kavrulur.
Suyunu çeken tavuk göğsünün üzerine sıvı yağ eklenir .
Ardından soğan ,sarımsak ve biberler eklenir ve kavrulur.
Salça ,tuz ve baharatlar da eklendikten sonra tavuk suyu ve krema ek edilir.
Kaynadıktan sonra makarna eklenir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Gerekli görülürse kaynar su eklenir.
İyice demlenen makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir.
Kapağı kapatılarak ocak kapatılır ve kaşar peynirinin erimesi sağlanır.
Servis sırasında ince doğranmış maydanoz serpilir.
Kremalı Tavuklu Nefis Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı