Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
1 kilo kadar tavuk göğsü
2 orta boy soğan (Çok büyükse 1 kulanın)
3-4 diş rendelenmiş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu (Yada bir su bardağı sıcak suyun içinde erimiş tavuk bulyon)
1 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı soya sosu
200 ml sıvı krema
Biraz ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü porsiyonluk dilimliyoruz. Çok aşırı kalın yada büyük olmasın büyük boy bir tavaya yan yana 5-6 tane sığacak şekilde olursa güzel olur. Tavuk göğüslerinin üzerine biraz tuz ve karabiber serpelim.
Teflon bir tavaya biraz sıvı yağı ekleyip kızdırıyoruz ve tavuk göğüslerini iki taraflı hafif kızartıyoruz.
Kızaran tavuklarımızı bir tabağa alıp kızarttığımız tavanın içine küçük küçük doğradığımız soğanları alıyoruz biraz kavuruyoruz.
Daha sonra çok küçük doğranmış yada rendelenmiş sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz.
1 yemek kaşığı unu ekleyip onuda 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ilave edelim. Kaynamaya başlayınca krema, soya sosu ve karabiber ekelenir. Arzuya göre tuzu az gelirse tuz da ekleyebilirsiniz tekrar.
Sos güzelce karıştırılır ve kaynamaya başlayınca kızarttığımız tavukları ekleyin. Sosun inde tavuklar bir 6-7 dakika daha pişecek. Orta ateşte pişirebilirsiniz.
En son olarak ince ince kıyılmış maydanoz ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Makarna yada pilavın yanına güzel bir tercih olacaktır. Afiyet olsun.
Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 kilo kadar tavuk göğsü
2 orta boy soğan (Çok büyükse 1 kulanın)
3-4 diş rendelenmiş sarımsak
1 su bardağı tavuk suyu (Yada bir su bardağı sıcak suyun içinde erimiş tavuk bulyon)
1 yemek kaşığı un
1-2 yemek kaşığı soya sosu
200 ml sıvı krema
Biraz ince kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tavuk göğsünü porsiyonluk dilimliyoruz. Çok aşırı kalın yada büyük olmasın büyük boy bir tavaya yan yana 5-6 tane sığacak şekilde olursa güzel olur. Tavuk göğüslerinin üzerine biraz tuz ve karabiber serpelim.
Teflon bir tavaya biraz sıvı yağı ekleyip kızdırıyoruz ve tavuk göğüslerini iki taraflı hafif kızartıyoruz.
Kızaran tavuklarımızı bir tabağa alıp kızarttığımız tavanın içine küçük küçük doğradığımız soğanları alıyoruz biraz kavuruyoruz.
Daha sonra çok küçük doğranmış yada rendelenmiş sarımsağı da ekleyip kavuruyoruz.
1 yemek kaşığı unu ekleyip onuda 1-2 dakika kavurup tavuk suyunu ilave edelim. Kaynamaya başlayınca krema, soya sosu ve karabiber ekelenir. Arzuya göre tuzu az gelirse tuz da ekleyebilirsiniz tekrar.
Sos güzelce karıştırılır ve kaynamaya başlayınca kızarttığımız tavukları ekleyin. Sosun inde tavuklar bir 6-7 dakika daha pişecek. Orta ateşte pişirebilirsiniz.
En son olarak ince ince kıyılmış maydanoz ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Makarna yada pilavın yanına güzel bir tercih olacaktır. Afiyet olsun.
Kremalı Tavuk Göğsü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı