Kremalı Sütlaç

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Sütlaç Tanımı İçin Materyaller
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
1 kutu krema (200 ml )
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı nişasta ( mısır ya da buğday) .
Nişastayı açmak için yarım çay bardağı su

Kremalı Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinçleri yıkayıp ,suyunu süzüp tencereye alıyoruz.
Üzerine iki su bardağı su koyup, pirinçleri uygunca yumuşayana kadar haşlıyoruz.
Üzerine 1 litre süt ve 1 kutu kremayı ekleyip kaynamaya bırakıyoruz ve orta ara karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz.
Nişastayı yarım çay bardağı su karıştırıp açıyoruz.
Evvel şekeri ilave edip 2 dakika kaynatıp akabinde nişastalı karışımı ek ediyoruz.
Devamlı karıştırarak 2 dakika daha kaynatıyoruz ve son olarak 1 paket vanilya ekleyip bir taşım kaynatıp altını kapatıyoruz.
Servis kaselerine paylaştırıp güzelce soğuduktan sonra üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden.
Afiyet olsun

Kremalı Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst