Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kremalı Sebze (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet orta uzunluk patates
Küçük uzunluk brokoli
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un(Hafif tepeli)
2 kutu sıvı krema
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı senze tozu (İsteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
Çay kaşığı ucuyla çok az muskat tozu (Yada biraz muskat rendesi)
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri

Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler ve havuçlar küp halinde doğranır, brokolileri çiçeklerinden ayırın.
Uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyulur eritilir üzerine un ek edilir unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur,2 kutu sıvı krema, bir çay bardağı su eklenir,baharat ve tuz koyulur karıştırılır kaynamaya bırakılır.
Patates ve havuçlar ek edilir karıştırılır kaynayınca ocağın altı kısılır kapağı kapatılır orta ara karıştırılarak pişirilir, patatesler biraz yumuşayıp pişince brokolileri ekleyin karıştırın kapağını kapatın.
Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin (Ben brokolileri ekledikten sonra 6-7 dakika pişirip ocağı kapattım)
Ocağı kapatın tavanın kapağını açın rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrar kapağı kapatın peynir eridikten sonra servis yapabilirsiniz.
Peynirli sevmeyenler kullanmayabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst