SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler
5-6 adet orta uzunluk patates
Küçük uzunluk brokoli
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un(Hafif tepeli)
2 kutu sıvı krema
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı senze tozu (İsteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
Çay kaşığı ucuyla çok az muskat tozu (Yada biraz muskat rendesi)
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler ve havuçlar küp halinde doğranır, brokolileri çiçeklerinden ayırın.
Uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyulur eritilir üzerine un ek edilir unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur,2 kutu sıvı krema, bir çay bardağı su eklenir,baharat ve tuz koyulur karıştırılır kaynamaya bırakılır.
Patates ve havuçlar ek edilir karıştırılır kaynayınca ocağın altı kısılır kapağı kapatılır orta ara karıştırılarak pişirilir, patatesler biraz yumuşayıp pişince brokolileri ekleyin karıştırın kapağını kapatın.
Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin (Ben brokolileri ekledikten sonra 6-7 dakika pişirip ocağı kapattım)
Ocağı kapatın tavanın kapağını açın rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrar kapağı kapatın peynir eridikten sonra servis yapabilirsiniz.
Peynirli sevmeyenler kullanmayabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5-6 adet orta uzunluk patates
Küçük uzunluk brokoli
2 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un(Hafif tepeli)
2 kutu sıvı krema
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı senze tozu (İsteğe bağlı)
1 çay kaşığı karabiber
Çay kaşığı ucuyla çok az muskat tozu (Yada biraz muskat rendesi)
Tuz
Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesler ve havuçlar küp halinde doğranır, brokolileri çiçeklerinden ayırın.
Uygun bir tavaya 1 yemek kaşığı tereyağ koyulur eritilir üzerine un ek edilir unun kokusu çıkana kadar karıştırarak kavrulur,2 kutu sıvı krema, bir çay bardağı su eklenir,baharat ve tuz koyulur karıştırılır kaynamaya bırakılır.
Patates ve havuçlar ek edilir karıştırılır kaynayınca ocağın altı kısılır kapağı kapatılır orta ara karıştırılarak pişirilir, patatesler biraz yumuşayıp pişince brokolileri ekleyin karıştırın kapağını kapatın.
Tüm sebzeler pişene kadar orta ateşte pişirin (Ben brokolileri ekledikten sonra 6-7 dakika pişirip ocağı kapattım)
Ocağı kapatın tavanın kapağını açın rendelenmiş kaşar peynirini serpip, tekrar kapağı kapatın peynir eridikten sonra servis yapabilirsiniz.
Peynirli sevmeyenler kullanmayabilirsiniz. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
Kremalı Zerzevat (Fırın Kullanmadan Efsane Lezzet Bombası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı