AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kremalı Sebze Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 /2 kg brokoli
1 adet kereviz
1 küçük patates
1 pırasa
1 kuru soğan
1 havuç
2 diş sarımsak
2 su bardağı süt
1 kutu krema (İsteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Kırmızı pul biber
Zerdeçal
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı et suyu
1 adet limon suyu

Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm sebzeler ayıklanarak doğranır. Sebzeler 4-5 kesime bölünerek buharda pişirilir.
Tencereye zeytinyağı konularak, un kavrulur. Buharda haşlanmış sebzeler ek edilir.
Buharda haşlama esnasında oluşan zerzevat suyu, süt ve et suyu ek edilir. Tuz, kara biber ve toz kırmızı biber, zerdeçal eklenir.
Ateşten indirmeye yakın krema konulur.
Servis esnasında limon suyu, tereyağında kızdırılmış pul biber üzerine gezdirilir.
Kaşar peyniri rendesi serpilir. Afiyet olsun
Kremalı Zerzevat Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst